Nieuws

Toshiba Mobile Zero Client: absolute veiligheid onderweg

Laptopspecialist Toshiba ontwikkelde met de Mobile Zero Client een oplossing voor bedrijven die flexibiliteit en veiligheid maximaal willen combineren.

Dankzij virtualisatie kunnen bedrijven besparen op hardware en meerdere computers op hetzelfde toestel draaien, maar de technologie is niet ideaal in een mobiele werkomgeving. Op de baan gaan met een virtueel OS betekent in veel gevallen dat je inlevert op het vlak van veiligheid. Bovendien moeten sommige bedrijven ook voldoen aan wetgeving, waardoor ze data niet lokaal mogen bewaren. De Toshiba Mobile Zero Client is specifiek in het leven geroepen voor bedrijven die niet willen kiezen tussen de flexibiliteit van een thin mobile client en de veiligheid van een zero client.

Volledig binnenshuis

Strikt genomen is de Mobile Zero Client een laptop zonder besturingssysteem en zonder opslagruimte. Met een dergelijke configuratie zou je niets kunnen aanvangen als het om een normale laptop ging, maar Toshiba maakt slim gebruik van de cloud om het potentieel van de Mobile Zero Client te ontplooien. Op de afgelopen Belgian Tech Show konden bezoekers zelf ontdekken hoe dat praktisch in zijn werk gaat.

“Klanten kwamen naar ons met het verzoek om een oplossing waarbij ze mobiel konden zijn zonder in te leveren op veiligheid,” vertelt Toshiba Product Marketing Manager Martin Jansen. “We gingen met die vraag aan de slag. Dankzij onze ervaring konden we het hele ontwikkelingsproces binnenshuis doen, van het ontwerpen van de hardware tot de programmering van een speciale BIOS voor de Mobile Zero Client. Hierdoor kunnen we absolute veiligheid garanderen.”

 

 

Werkwijze

Toshiba’s laptop ondersteunt de voornaamste virtualisatiesoftware, zoals Citrix en VMWare. Bij het opstarten maakt de Mobile Zero Client automatisch verbinding met een aangewezen wifi- of ethernetnetwerk. Vervolgens vraagt het toestel een login-permissie om de opstartfase aan te vangen. Tijdens het booten wordt de “Big core” door de BIOS geladen vanop een versleutelde server – de Big Core omvat de nodige software om een virtualisatieprogramma te draaien.

Eens uitgepakt legt de Big Core een verbinding met de virtualisatieserver, waarna je van start kan gaan. Zo versimpelt de Mobile Zero Client het werken op afstand terwijl het beheren van de pc’s centraal kan blijven gebeuren, en voorziet Toshiba een slimme oplossing voor bedrijven die aan strenge regulering moeten voldoen.

Herbekijk Toshiba’s uiteenzetting van de Mobile Zero Client via onderstaande video:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business