Nieuws

Netatmo vermomt slimme beveiligingscamera als buitenlamp

Netatmo lanceert met de Presence een discrete slimme bewakingscamera voor buiten die tevens dienst doet als tuinverlichting.

Netatmo, specialist in smarthometoepassingen, breidt zijn portfolio uit met de Presence, een discrete beveiligingscamera die zijn omgeving kan begrijpen dankzij deep learning en tevens dienst doet als buitenverlichting.

De weersbestendige Netatmo Presence laat zich het makkelijkst installeren wanneer je een bestaande buitenlamp kan vervangen. Je sluit de camera simpelweg aan op de bestaande kabels en je bent klaar. De enige voorwaarde is dat de camera zich binnen het wifi-bereik van je thuisnetwerk bevindt om met de app te kunnen verbinden.

[related_article id=”171066″]

Presence analyseert in realtime wat er in de omgeving gebeurt en registreert elke beweging binnen zijn beeldveld van 100° tot een afstand van 20 meter in Full HD. Dankzij een slim algoritme kan de camera het onderscheid maken tussen een (huis)dier dat door de tuin dwaalt, een auto die de oprit oprijdt of een persoon die voorbij wandelt. Je bepaalt zelf voor welke soorten beweging de camera een opname maakt en een pushmelding moet versturen.

Bovendien kan je die detectiemeldingen ook vastleggen volgens bepaalde zones. Registreert de camera je hele voortuin, maar wil je bijvoorbeeld alleen een waarschuwing ontvangen wanneer er een persoon voor de voordeur staat, dan kan dat. Op die manier kan je maximaal vier verschillende Alert-Zones bepalen. De Time-Lapse functie ten slotte geeft in één minuut weer wat er de afgelopen 24 uur is gefilmd.

Video’s worden lokaal geëncrypteerd opgeslagen op een interne microSD-kaart. Je kan er echter ook voor kiezen om je video’s over te zetten naar een Dropbox-account of een persoonlijke FTP-server. Ook de gegevensoverdracht vanaf de camera naar de smartphone van de gebruiker wordt beveiligd middels end-to-end-versleuteling. Presence werkt met dezelfde applicatie als de Netatmo Welcome-camera voor binnenshuis, maar staat daar verder helemaal los van.

Net als de Welcome is de Presence bovendien compatibel met If This Then That, zodat je hem kan integreren met andere diensten en smarthomeproducten die IFTTT eveneens ondersteunen. Een praktisch voorbeeld dat Netatmo zelf aaanhaalt, is het uitschakelen van de watersproeiers (die bijvoorbeeld achter een slim stopcontact van Belkin WeMo hangen) wanneer je hond of kat door de tuin loopt.

De Netatmo Presence is onmiddellijk beschikbaar aan een adviesprijs van 299,99 euro. Omdat Netatmo geen eigen clouddienst levert, komen er geen extra abonnementskosten in rekening voor het bewaren van je opnames. De Netatmo Security-app is geheel gratis. De app is compatibel met iPhones met iOS 9, Android 4.3 en hoger, en kan ook via het web worden geraadpleegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business