Nieuws

LastPass is voortaan onbeperkt gratis

De wachtwoordmanager LastPass is voortaan gratis voor gebruik op een onbeperkte hoeveelheid toestellen.

LastPass is een erg populaire wachtwoordmanager. De dienst biedt een veilig onderdak voor al je wachtwoorden. LastPass zal je inloggegevens synchroniseren over verschillende toestellen zodat je nog maar één wachtwoord moet onthouden: dat van LastPass zelf.

De dienst was al lange tijd gratis voor gebruik maar wie niet intekende op een premium-abonnement had te kampen met enkele vervelende beperkingen. Zo kon je LastPass niet zomaar laten synchroniseren met apps op je mobiele toestellen. Net daar komt de dienst, in samenwerking met een vingerafdruksensor, goed tot zijn recht. LastPass is immers slim genoeg om mobiele wachtwoorden voor jou in te vullen, zowel online via Chrome als in een app.

Hoewel LastPass Premium met een prijskaartje van amper één dollar per maand moeilijk duur te noemen was, hoef je voortaan niet meer te betalen voor de volledige functionaliteit van de wachtwoordmanager. Je kan onbeperkt inloggegevens opslaan en synchroniseren tussen apps en plug-ins op al je verschillende toestellen.

Premium vs. gratis

[related_article id=”187034″]LastPass Premium bestaat nog, maar biedt nauwelijks meerwaarde voor wie de dienst enkel voor wachtwoordbeheer wil inzetten. Wie betaalt krijgt enkele extra opties voor tweefactorauthenticatie en kan LastPass inzetten om de inloggegevens van desktopprogramma’s te bewaren, maar de grote massa kan zonder die functionaliteit.

Het grootste verschil tussen de gratis en de premiumversie van LastPass is de beschikbaarheid van veilige gedeelde mappen. Je kan met Premium één map met vijf verschillende gebruikers delen en erg geavanceerde toestemmingen instellen voor die gebruikers. De gratis versie van de wachtwoordmanager biedt die functionaliteit niet. De Enterprise-versie met zijn dashboardconsole blijft eveneens beschikbaar.

Overweeg je om gebruik te maken van een wachtwoordmanager, dan is nu een uitstekend moment om LastPass een kans te geven. Wij gingen er pas zelf nog mee aan de slag, en schreven een handige stappengids.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business