Nieuws

WhatsApp test eigen Snapchat-kloon

Facebook probeert wanhopig Snapchat-gebruikers naar zijn kamp te lokken. Nu ook Whatsapp Snappige functies krijgt, lijkt de koers bepaald.

 

Meer en meer gebruikers hebben Snapchat-achtige functies opgemerkt in een testversie van Whatsapp, zo meldt TechCrunch. Bedrijven als Google en Facebook brengen geregeld testversies uit van hun apps voor een kleine groep willekeurige gebruikers. Die kunnen dan aan de slag met nieuwe functies die daarna al dan niet doorstromen naar het grote publiek. Bij Whatsapp gaat het om wat het zelf ‘Status’ noemt.

[related_article id=”185427″]

Die functie krijgt een apart tabblad tussen Chats en Oproepen en vervult een gelijkaardige functie als ‘Mijn Verhaal’ bij Snapchat. Je kan er dus een afbeelding of korte video posten, volgens Whatsapp om aan te geven hoe je je voelt. De testers merkten op dat dit niet de plek inneemt van statusberichten die je nu reeds op je Whatsapp-profiel kan neerpennen.

3e poging

Net als bij Snapchat kan je je Status-berichten een likje verf geven met bewerkingsopties en enkele filters. De afbeelding of video wordt vervolgens 24 uur lang bewaard en getoond aan je contacten. Je kan geen alternatieve tijdslimiet instellen, noch kan je het bericht manueel verwijderen, maar je krijgt wel de keuze wie het allemaal kan bekijken.

Met de toevoeging van de nieuwe functie aan Whatsapp lijkt Facebook zijn koers te hebben gezet. Het slaagt er maar niet in om een echte Snachat-concurrent in huis te halen (en het faalde ook in het overnemen van het oorspronkelijke Snachat). In het zeer nabije verleden begon het daarom zijn eigen apps uit te rusten met gelijkaardige opties. Facebook Messenger kreeg zelfdestructieberichten, Instagram kreeg een ‘Mijn Verhaal’-variant, en met Whatsapp en Status lijkt de cirkel nu rond.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business