apple

Apple-reseller Switch neemt concurrent Easy-M over. De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit.

apple

De Belgische Apple-verkoper Switch (ITPro) neemt zijn concurrent Easy-M over voor een onbekend bedrag. De overname moet nog worden goedgekeurd, maar zou een flinke uitbreiding betekenen van het winkelnetwerk van de reseller verspreid over heel België.

Het nieuws werd bekendgemaakt door zakenkrant De Tijd op basis van een kennisgevingsdocument dat werd ingediend bij de Belgische Mededingingsautoriteit. Switch en Easy-M zijn allebei actief in de verkoop en reparatie an Apple-toestellen en accessoires. De overname is licht verrassend omdat Easy-M de grotere van de twee is en de laatste jaren al twee andere ketens, Mac Line en Abelsys, had opgeslokt.

Easy-M telt vandaag 23 vestigingen verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Switch telt tien winkels en drie servicecentra die allemaal in Vlaanderen gevestigd zijn. Een overname van Easy-M zou dus niet alleen zorgen voor een betere verankering in het noorden van het land, maar laat de retailer ook meteen voet aan wal zetten in het zuiden.

De Belgische Apple-resellers hadden jarenlang vrij spel in ons land, tot Apple daar eind vorig jaar eigenhandig verandering in bracht met de opening van de eerste Belgische Apple Store in Brussel.