Nieuws

Samsung lanceert Android 7 via bèta

Eigenaars van een Samsung Galaxy S7 of S7 Edge kunnen gerust zijn: Android 7 komt eraan. Samsung gaat het OS testen in een gesloten bèta.

Mensen die rondlopen met een Samsung Galaxy S7 zullen niet lang meer moeten wachten op het nieuwste Android 7, a.k.a. Nougat. De Koreaanse smartphonefabrikant start namelijk met een gesloten bèta, wat betekent dat Google’s jongste OS zo goed als klaar is voor het grote publiek. De bèta is voorlopig alleen toegankelijk voor een select groepje gebruikers in de VS, het VK en in Zuid-Korea. China volgt later.

[related_article id=”187155″]Dat het bèta-programma niet bij ons beschikbaar is, is geen ramp: slechts enkelen worden toegelaten tot de beta, wat het aantal vroege vogels sowieso erg beperkt maakt. Bevind je je toch in een van de deelnemende landen, en bezit je een plaatselijke abonnement, dan kan je je proberen in te schrijven door de Samsung Galaxy Beta Program-app en de Samsung Members app te downloaden.

Eerst komt, eerst maalt, dus is het mogelijk dat alle plaatsjes momenteel al bezet zijn. Bovendien zijn er ook in de deelnemende landen enkele strenge voorwaarden waaraan je moet voldoen. Zo moet je in het VK in het bezit zijn van een toestel dat niet providergebonden is, terwijl je in de VS aangesloten moet zijn bij Sprint, T-Mobile of Verizon.

Gebruikers met een limited edition S7 van de Olympische Spelen of de S7 Edge Injustice Edition worden bovendien meteen uitgesloten. Op die manier komen slechts een beperkt aantal gebruikers in aanmerking voor de bèta, al kunnen eigenaars van Samsungs hudiige vaandeldrager toch al zeker uitkijken naar een spoedige release van Android Nougat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business