Nieuws

WhatsApp voegt extra veiligheid toe: zo geniet je er direct van

WhatsApp heeft in zijn bètaprogramma een nieuwe versie gelanceerd waarmee je tweestappenverificatie kan instellen. We leggen je uit hoe je ermee aan de slag kan.

De mensen bij Android Police hebben in het nieuwe bètaprogramma op Android van WhatsApp een opvallende nieuwigheid ontdekt. Voortaan kan je tweestappenverificatie inschakelen om te voorkomen dat je account gehackt wordt door je gsm-nummer te vervalsen.

Bètaprogramma

Om hiermee aan de slag te gaan vandaag, moet je eerst jezelf toevoegen aan het bètaprogramma van WhatsApp op Android. Klik op deze link en klik op de knop om tester te worden. Als je nog geen WhatsApp op je smartphone hebt geïnstalleerd, moet je dat eerst doen. Ga daarna naar de Play Store, tik op het optiemenu en kies ‘Mijn apps en games’. Ga naar het tabblad ‘Bèta’ om te zien of je aanmelding gelukt is. Indien dat het geval is en WhatsApp staat in de lijst, tik je op ‘Update’.

Start daarna WhatsApp op om de nieuwe functie te bewonderen. Tik op de drie puntjes en kies ‘Instellingen’. Selecteer ‘Account’ en daarna ‘Verificatie in twee stappen’. Om hiermee aan de slag te gaan, tik je op ‘Inschakelen’. Kies daarna een pincode van zes cijfers dat je tweemaal moet ingeven. Als back-up kan je nog een emailadres invullen, mocht je toevallig je pincode vergeten.

GIF’s

[related_article id=”187265″]Ziezo, vanaf nu is je account extra beveiligd en hebben hackers die je nummer vervalsen ook nog eens je toegangscode van zes cijfers nodig. Deze extra veiligheidsbarrière is belangrijk voor WhatsApp om te blijven groeien en om veilig te blijven voor alle gebruikers.

Leuke extra: deze bèta-versie ondersteunt voor de allereerste keer ook GIF’s. Tijd om ook WhatsApp onveilig te maken met korte mini-animaties.

Wie later uit het bètaprogramma wilt stappen, dient op deze link te klikken en op de tekst ‘Het programma verlaten’ te klikken.

Androidbetagifhackersmobieltwee stappen verificatieveiligheidwhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals