Nieuws

OnePlus 3 krijgt dit jaar nog Android 7.0-update

OnePlus maakt er werk van om nog voor het eindejaar een update klaar te stomen voor de OnePlus 3. Een gloednieuwe Community-build verschijnt deze maand nog om te testen.

 

OnePlus heeft een nieuwe aankondiging gepland op 15 november over een mogelijke opvolger van de OnePlus 3, maar dat betekent niet dat het Chinese merk zijn huidige flagship als een blok laat vallen. Nog voor het einde van de maand zou de eerste Community-build met Android 7.0 Nougat beschikbaar zijn. Dat meldt Engadget.

Ook OnePlus 2

De OnePlus 2 krijgt ook sowieso nog een update naar de laatste nieuwe versie van Android, maar daarover is nog een exacte datum bekend.

De update naar Android 7.0 Nougat komt na een grote herstructurering tussen twee teams binnen OnePlus. Het éne was verantwoordelijk voor OxygenOS (de software die wereldwijd wordt gebruikt binnen OnePlus), terwijl het andere HydrogenOS (specifiek voor China) maakte. Door het opsplitsen van de teams kwamen de updates behoorlijk laat binnen. Nu heeft OnePlus één groot softwareteam gemaakt in plaats van een opsplitsing, met de eerste versie van Android 7.0 Nougat als resultaat.

Bèta-programma

OnePlus is niet de enige die Nougat-updateplannen uitrolt. Samsung heeft net zijn bèta-programma gelanceerd in bepaalde landen, terwijl ook LG net de G5 van een update heeft voorzien.

Het is goed nieuws dat fabrikanten het tempo opkrikken qua software updates, want Android 7.1 Nougat staat om de hoek. OnePlus 3-eigenaars kunnen zich dus verlekkeren op een bèta-update deze maand, terwijl de officiële over-the-air update nog voor het eindejaar wordt uitgerold naar iedereen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business