Nieuws

Microsoft brengt Visual Studio verrassend naar Mac

Microsoft heeft koppig vol proberen te houden dat zijn eigen ontwikkeltools enkel op Windows beschikbaar was. Nu kunnen Mac-gebruikers eindelijk ook ontwikkelen in Visual Studio.

The Verge was er net op tijd bij om een blog post van Microsoft te zien voordat die opnieuw offline werd gehaald. Daarin maakt Microsoft het nieuws publiek dat Visual Studio voortaan eindelijk compatibel is met Mac. Jarenlang heeft Microsoft voet bij stuk gehouden dat het zijn ontwikkelaars kon forceren om Windows te gebruiken, maar aan dat tijdperk komt een einde.

[related_article id=”179920″]Steeds meer ontwikkelaars gebruiken de cloud om hun ontwikkeling kracht bij te zetten, en net daar schittert Microsoft in met Azure. Door Visual Studio cross-platform te maken, hoopt Microsoft dat het professionele gebruikers kan overtuigen om hun projecten op eender welk platform te ontwikkelen. De software is gebaseerd op Xamarin Studio en zou Mac- en iOS-ontwikkelaars moeten overtuigen om meer apps voor Windows te maken. Zo hoeven ze geen virtuele machines meer in te schakelen om Visual Studio te gebruiken wanneer ze met Mac werken.

Microsoft maakt dit jaar steeds meer vrienden, want ook Linux kreeg extra liefde van de softwaregigant door native ondersteuning te bieden voor command line Bash. In dat opzicht is Visual Studio voor Mac een gelijkaardige beweging.

Een preview van de software wordt volgende week getoond op de Microsoft Connect-conferentie. De blog post is offline gehaald, maar je kan nog steeds de gecachete versie hier bekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business