Nieuws

Amazon gaat Top Gear-rivaal in België streamen

Amazon zal het nieuwe programma van Top Gear-ster Jeremy Clarkson als stream aanbieden in meer dan 200 landen, waaronder België en Nederland.

Amazon grijpt de lancering van The Grand Tour aan om zijn streamingdienst in nieuwe landen te introduceren. Het bedrijf stelt dat afleveringen van het programma te bekijken zullen zijn in 200 landen die normaal gezien geen toegang hebben tot de videostreaming van Amazon. Dat rapporteert The Guardian.

Amazon Video

Jeremy Clarkson kondigde het nieuws zelf aan in een Youtube video en op Twitter. De start van het programma deze vrijdag zal nog beperkt zijn tot Prime-abonnees in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Duitsland, Oostenrijk en Japan, maar in december zou de serie dus een globaal debuut maken.

[related_article id=”187254″]Of Amazon de gelegenheid zal aangrijpen om zijn volledige streamingdienst in nieuwe oorden aan te bieden, is nog onduidelijk. De streamingdienst is in twee vormen beschikbaar: apart onder de naam Amazon Video, of als onderdeel van het Amazon Prime-aanbod dat heel wat diensten en voordelen bundelt bij de webshop. Amazon Video is een rechtstreekse rivaal voor Netflix, en kost abonnees 8,99 dollar per maand.

The Grand Tour moet de wederopstanding worden van Jeremy Clarkson, de ex-presentator van het razend populaire Britse autoprogramma Top Gear. Clarkson werd een jaar geleden door de BBC ontslagen omdat hij klappen had uitgedeeld aan een collega. Vervolgens strikte Amazon Clarkson en zijn vaste kompanen James May en Richard Hammond om een gelijkaardige show te maken op diens videoplatform.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business