Nieuws

Samsung stelt gerust: “Galaxy S7 is veilig”

Na enkele ongelukkige incidenten met de Galaxy S7 die erg aan het Note 7-debacle doen denken, spreekt de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant zich duidelijk uit.

De Samsung Galaxy S7 is absoluut veilig, zo beklemtoont de smartphonemaker. Het bedrijf heeft een officieel statement op zijn website gezet als reactie op enkele voorvallen. In de VS en Canada zijn de afgelopen maand een viertal incidenten opgetekend waarbij een Galaxy S7 Edge ontplofte.

De situatie doet sterk denken aan de problemen die de Note 7 teisterden en er uiteindelijk voor zorgden dat de telefoon uit de rekken werd gehaald. Natuurlijk doet Samsung er alles aan om een dergelijk fiasco opnieuw te vermijden. Het bedrijf is daarom ook helder bij zijn aankondiging: “Samsung staat achter de kwaliteit en de veiligheid van de Galaxy S7-familie. Er zijn geen bevestigde gevallen van interne batterijproblemen bij deze toestellen onder de meer dan 10 miljoen toestellen die worden gebruikt door consumenten in de Verenigde Staten; Echter, we hebben enkele incidenten bevestigd die zijn veroorzaakt door serieuze externe schade.”

Het bedrijf voegt er nog aan toe: “Totdat Samsung in staat is om het toestel in handen te krijgen en te onderzoeken, is het onmogelijk om de echte oorzaak van enig incident te bepalen.” De stopzetting van de Note 7 heeft de smartphonefabrikant financieel pijn gedaan, met een voelbare daling van omzet en marktaandeel tot gevolg. Ondanks de kwalijke reputatie die nu aan de naam hangt, werkt het bedrijf toch aan een opvolger van de Note.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business