Nieuws

HTC start wereldwijde lancering van nieuw vlaggenschip

Sinds enkele weken kunnen Amerikanen een nieuw toestel van HTC aanschaffen. Onder een andere naam brengt de fabrikant zijn nieuwe vlaggenschip nu ook naar de rest van de wereld.

Enkele weken geleden lanceerde HTC de Bolt in de Verenigde Staten. De smartphone was exclusief verkrijgbaar bij de mobiele netwerkoperator Sprint voor ongeveer zeshonderd dollar. Het zag er hierdoor naar uit dat Europeanen het nieuwste toestel van HTC niet in handen zouden krijgen, maar hier komt binnenkort verandering in. HTC heeft immers de wereldwijde lancering van het toestel aangekondigd. In Europa zal je de smartphone onder de naam HTC 10 Evo kunnen terugvinden.

De HTC 10 Evo doet qua uiterlijk erg hard denken aan de HTC 10, die eerder dit jaar beschikbaar werd. Het toestel heeft een volledig aluminium behuizing en is dankzij zijn 5,5-inch quad HD-scherm iets groter dan zijn voorganger. Ondanks het feit dat de Evo groter is dan de HTC 10 heeft het toestel geen audiojack. Ter compensatie voegt HTC USB Type-C-oortjes toe aan het pakket.

De nieuwe smartphone van HTC is stof- en waterbestendig, waardoor je de smartphone een half uur onder water kan houden. Dit, tezamen met het feit dat de smartphone met Android Nougat wordt geleverd, is een primeur voor HTC.

Jammer genoeg zijn de verdere specificaties van het toestel nogal gedateerd. De HTC 10 Evo heeft namelijk een Qualcomm Snapdragon 810-processor en 3 GB RAM. Vorig jaar was dit voldoende om competitief te zijn met andere vlaggenschepen, maar nu zijn een Snapdragon 820 en 4 GB RAM de norm in het segment.

HTC heeft nog geen prijs laten weten voor zijn nieuwste toestel. Hoogstwaarschijnlijk zal de kostprijs in lijn liggen met wat Sprint voor de smartphone vraagt, namelijk zo’n zeshonderd dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business