Nieuws

China evolueert van namaker naar innovator

Het afgelopen jaar werd China het eerste land ooit dar meer dan een miljoen patentaanvragen indiende. De reputatie van namaakfabriek wordt zo afgebroken.

Sinds jaar en dag staat China bekend als het land van de namaak. Elektronische apparatuur en gadgets worden er geïmiteerd en op de markt gebracht tegen een spotprijs, vaak van bedenkelijke kwaliteit. Met die reputatie wordt meer en meer komaf gemaakt. Het afgelopen jaar diende China bijvoorbeeld meer patentaanvragen in dan eender welk ander land ter wereld, en rondde de mythische kaap van één miljoen aanvragen, zo weet Reuters.

[related_article id=”188182″]Daarmee is het het eerste land dat daarin slaagt. In totaal zijn er dit jaar 2,9 miljoen patenten aangevraagd, waarvan dus een derde in China. 62 procent van alle echte patentavragen kwamen van de Aziaten, terwijl 55 procent van de aanvragen tot handelsmerk eveneens uit China kwamen. Volgens de World Intellectual Property Organization (WIPO) worden zowat twee in drie daarvan goedgekeurd.

De meeste aanvragen van China komen uit de telecom-, computertechnologie- en semigeleidersectoren. Ook medische technologie scoort hoog. Het blijft echter opvallend dat het overgrote merendeel van de aanvragen binnenlandse patenten betreft. Slechts 42.154 patenten werden voor het buitenland ingediend, wat betekent dat China vooralsnog vooral groot is in eigen land.

Andere grote aanvragers zijn de Verenigde Staten (523.296), Japan (454.285) en Zuid-Korea (238.015). De VS blijft ook de grootste aanvrager voor buitenlandse patenten. Voor de VS blijft het nu afwachten wat de invloed van de nieuw verkozen president Donald Trump zal zijn. Die wil immers een meer protectionistische koers gaan varen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business