Nieuws

Microsoft test Surface Phone voor x86-apps

De geboorte van een Surface Phone komt almaar dichter. Na een x86-emulator krijgen we mogelijk twee Surface Phone-modellen.
Een mock-up van hoe de Surface Phone er zou kunnen uitzien.

Microsoft en smartphones: het was vooralsnog geen doorslaand succes. Mogelijk komt daar verandering in met maar liefst twee modellen van een Surface Phone. De eerste zal een 64-bitversie draaien van Windows 10, waardoor die x86-programma’s kan ondersteunen, terwijl een andere versie iets lichter zal zijn en geen x86-programma’s zal ondersteunen.

[related_article id=”188357″]Mogelijk richt Microsoft zich met deze strategie zowel op de professionele gebruiker – die in Continuum-modus dan zijn gebruikelijke programma’s kan draaien – terwijl ook de gewone consument aan de slag kan met de nieuwe hardware. De zwaarste variant zou een Snapdragon 835-processor torsen met 6GB RAM-geheugen, zo weet Nokia Poweruser; een website die in het verleden regelmatig correct Windows Mobile-nieuwtjes wist op te vissen.

Redstone 3

De zware Surface Phone zal dus gebruik gaan maken van de x86-emulator waarover vorige week nog bericht werd. De lichtere versie zou vooralsnog geen x86-programma’s ondersteunen, al valt niet uit te sluiten dat dat in de toekomst nog wordt toegevoegd. Momenteel draaien de toestellen namelijk op Redstone 3, een versie van Windows die volgend jaar pas uit zal komen.

Eind dit jaar volgt namelijk pas Redstone 2, beter gekend onder de naam ‘Creators update’. Die update zal al een eerste redesign meedragen voor Continuum, waardoor de lay-out alvast meer zal aanvoelen als een echte pc. Tweakers wijst er terecht op dat Windows Mobile-fans nog niet te veel hoop moeten koesteren, aangezien Microsoft al eerder experimenteerde met Surface Phones, zonder die daadwerkelijk uit te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business