Nieuws

Google deelt 10.000 Android Developer-beurzen uit

10.000 Europeanen krijgen de kans om Android app-ontwikkelaar te worden onder de vleugels van Google. De beurzen moeten IT-kennis in Europa op punt stellen.
bron: Lissandra Melo / Shutterstock.com

Google biedt 10.000 beurzen aan om geïnteresseerden te leren coderen voor Android. De zoekreus onderneemt het project om de Europese economie een duwtje in de rug te geven: tegen 2020 zal die immers meer dan ooit tevoren steunen op IT-kennis. Volgens schattingen van het Europese Parlement zullen er tegen 2020 echter ruim een miljoen IT-jobs zijn die niet ingevuld geraken.

[related_article id=”187969″]Volgens datzelfde parlement zullen mensen in 90 procent van de gevallen te maken krijgen met ict-toepassingen, welke job ze ook doen. Dat die kennis op punt moet staan, lijkt dan evident. Vandaag zou ik het Verenigd Koninkrijk immers al een jaarlijks verlies worden geleden van 63 miljard pond vanwege een gebrekkige kennis.

Google wil daar met zijn beurzen iets aan doen. 9.000 gegadigden krijgen de kans om zich te laten inleiden in de basis van Android app-ontwikkeling. Nog eens 1.000 anderen krijgen daarnaast de kans om de geavanceerde cursus te volgen, die hen het certificaat van Android-ontwikkelaar oplevert; een certificaat dat hoog aangeschreven staat in ontwikkelaarsmiddens.

Google werkt voor het project samen met Bertelsmann, een media- en opleidingsbedrijf, en met Udacity, dat een leerplatform aanbiedt. Samen hopen ze de start te realiseren van een nieuwe beweging die Europa de juiste kant op kan duwen.

Androidbeurzengoogleictitontwikkelaars

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals