Nieuws

Google Earth toont ruim 30 jaar aan klimaatopwarming

Een update staat de Timelapse-functie toe om verder terug te gaan dan ooit tevoren. Naast klimaatopwarming krijg je een veranderende wereld te zien.

[related_article id=”188211″]Donald Trump kan het niet ontkennen wanneer hij Google Earth bekijkt: klimaatopwarming is geen verzinsel. Dat bewijst de Timelapse-functie die Google Earth bevat. Een update van Timelapse laat gebruikers nu teruggaan tot 33 jaar in de tijd, om vervolgens een wereld in verandering te aanschouwen. Zowel klimaatopwarming als de uitdijende verstedelijking wordt zo pijnlijk duidelijk.

De Timelapse-functie bestond al langer binnen Google Earth, maar krijgt nu zijn grootste update ooit. Vier jaar aan gegevens en foto’s werden toegevoegd, goed voor ettelijke petabytes aan data. Het is nu mogelijk om eender waar ter wereld een timelapse te bekijken die begint in 1984 en tot vandaag reikt. De toevoeging werd mogelijk door nieuwe foto’s toe te voegen van twee satellieten die voorheen nog niet gebruikt werden: Landsat 8 en Sentinel-2.

Wie naar deze website surft, krijgt de Timelapse te zien in zijn browser. Google stelt verschillende locaties voor, maar het is ook mogelijk om zelf op zoek te gaan naar interessante reisjes door de tijd. België is door zijn jarenlange traditie van verstedelijking bijna niet de moeite (je ziet amper iets veranderen), al is het wel de moeite om de uitbreidingen aan het Albert II-dok in de haven van Zeebrugge te zien gebeuren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business