Nieuws

Speel spellen rechtstreeks in Facebook Messenger

Daag je vrienden op Facebook Messenger uit voor het spelen van PAC-MAN en andere spelletjes.

Facebook zoekt constant naar nieuwe manieren om mensen naar zijn apps te lokken. Het sociale medium denkt dat spellen het ideale medium zijn om mensen meer tijd te doen spenderen op Facebook Messenger. In dertig landen voegt het bedrijf de mogelijkheid toe om rechtstreeks in een gesprek je vrienden uit te dagen tot een wedstrijdje PAC-MAN, SPACE INVADERS en andere spelletjes.

Om een spel te starten, dien je in het gesprek met een vrienden of vrienden op het gamecontrollericoontje te tikken. Kies het spel dat je wilt spelen en je kan onmiddellijk van start gaan. Nadat je een beurt hebt afgerond, zal je score in het gesprek verschijnen. Vrienden kunnen op hun beurt proberen om deze score te verbeteren.

Dankzij titels als FarmVille en Candy Crush wist Facebook een kleine tien jaar geleden maar liefst een kwart miljard dollar te verdienen aan in-game aankopen. De opkomst van mobiele toestellen heeft de populariteit van de spellen echter doen dalen, waardoor mensen nog maar 15 procent van de tijd spellen spelen op Facebook.com. De omzet van in-game aankopen is hierdoor het voorbije kwartaal gezakt naar 196 miljoen. De spellen in Facebook Messenger zijn daarentegen wel speelbaar op smartphones en kunnen er dan ook voor zorgen dat Facebook wederom miljoenen dollars verdient aan games.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business