Nieuws

Plex maakt Media Player gratis voor iedereen

Plex maakt zijn vernieuwde Media Player voor HTPC's gratis voor iedereen. Je hebt dus geen Plex Pass meer nodig om het programma te gebruiken.

De vernieuwde Media Player van thuisserver Plex is kosteloos te gebruiken, dat heeft de ontwikkelaar laten weten. Plex Media Player is de vervanging van het oude Plex Home Theater voor de desktop. De vernieuwde software was al even te gebruiken, maar enkel voor zij die een Plex Pass-abonnement bezaten. Plex heeft die voorwaarde nu opgeheven.

[related_article id=”183500″]Plex Media Player is te downloaden voor HTPC’s (Home Theater PC’s) die draaien op Windows of Mac. Binnenkort wordt ook een versie voor embedded systemen, zoals de Raspberry Pi 2+, beschikbaar gemaakt.

Er blijven wel verschillen tussen de gratis versie en de versie die abonnees ter beschikking hebben. Plex Pass-gebruikers krijgen onder andere de mogelijkheid om tv-programma’s op te nemen via Plex DVR, cloudsynchronisatie voor hun server, ondersteuning voor meerdere gebruikers en filter-tools.

Kodi add-on

Verder kondigde Plex ook aan dat het een add-on uitbrengt voor mediaspeler Kodi. Die moet het beste van twee werelden combineren: de uitgebreide aanpasbaarheid van Kodi in combinatie met de Plex Media Server en Plex-interface.

Het klinkt wat tegenstrijdig dat Plex er moeite zou steken in de dienst van een concurrent, maar Kodi kan genieten van een trouwe schare aanhangers die op deze manier misschien toch kunnen worden bereikt. Bovendien draaien heel wat goedkope(re) mediaspelers, zoals de EM7580 van Eminent, op Kodi. Ook daar ligt een gigantische potentiële markt voor Plex om aan te boren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business