Nieuws

Plex ondersteunt nu Google Drive, Dropbox en OneDrive

Plex-gebruikers met een abonnement kunnen uit een groter aanbod van clouds kiezen: de server breidt uit naar Dropbox, Google Drive en Microsoft Onedrive.

De Plex Cloud is gegroeid: van enkel Amazon kunnen gebruikers zich nu ook bedienen van de wolken van Dropbox, Google en Microsoft om hun mediabestanden te bewaren. Om het te gebruiken moet je  een Plex Pass abonnement bezitten dat je toegang geeft tot de cloudfuncties van de mediaserver, en ook uiteraard de cloudproviders betalen voor de opslagruimte die je huurt. Op dit moment hangt er nog een derde voorwaarde aan vast: een uitnodging voor het bètaprogramma van Plex Cloud.

Als service is de Plex Cloud nog maar enkele maanden beschikbaar, met de lancering van de gesloten bèta in september. Het is een alternatief voor gebruikers, die zich voordien ofwel moesten wenden tot een NAS, of een pc continu ingeschakeld moesten houden om ten alle tijden toegang te hebben tot hun mediabibliotheek en om bestanden te kunnen afspelen.

De cloudfuncties van Plex zijn nog niet helemaal op punt gesteld en blijft nog in bèta. Zo zijn er nog technische problemen met de integratie van Amazon Drive in de infrastructuur van de Plex Mediaserver. De ontwikkelaar belooft dat het vanaf 5 december meer uitnodigingen beschikbaar zal maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business