Nieuws

Motorola geeft smartwatches (voorlopig) op

De smartphonefabrikant ziet wel potentieel in je pols, maar knapt af op de populariteit; of het gebrek daaraan.

[related_article id=”185680″]Android Wear 2 zal volgend jaar uitkomen zonder nieuw Motorola-smartwatch. De smartphonefabrikant, in handen van Lenovo, zegt dat het marktsegment nog steeds kampt met een gebrek aan populariteit, waardoor het voorlopig geen nieuwe middelen meer wil pompen in polsaccessoires. Daarmee blijft de Moto 360 uit 2015 voorlopig het laatste smartwatch van het merk.

Het is Shakil Barkat, wereldwijd bevoegd voor productontwikkeling bij Motorola, die het nieuws naar buiten brengt. “We zien te weinig bewegen op de markt. Daardoor hebben smartwatches een te lage aantrekkingskracht voor Moto om er jaar na jaar op verder te bouwen.”

De uitlatingen van Barkat doen vermoeden dat de verkoop van Moto 360-horloges niet loopt zoals verwacht. Het is dan ook erg twijfelachtig of er ook nog een nieuw gadget wordt gemaakt voor je pols. Die is volgens Barkat toch nog niet helemaal afgeschreven, wat dan weer doet vermoeden dat Motorola aan een ander soort gadget werkt. Of dat ooit het levenslicht zal zien, blijft afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business