Nieuws

Windows 10-update verandert je computer in een familiehub

Microsoft werkt aan een Windows 10-update die computers kan omtoveren tot een familiehub en het epicentrum van je slimme huis.

Microsoft is erop gebrand om van computers weer een familieaangelegenheid te maken. Volgens verschillende geruchten zou het bedrijf werken aan een Home Hub, die qua werking erg hard doet denken aan Amazon Echo en Google Hub. In tegenstelling tot deze toestellen gaat het echter om een software-update die iedere computer met Windows 10 om kan toveren tot een familiehub.

Cortana

Cortana zal centraal staan in de nieuwe beleving die Microsoft wil aanbieden. Zo zal je de digitale assistent vanaf het vergrendelscherm kunnen oproepen. Vanaf de andere kant van een kamer kan je Cortana opdragen om een herinnering of afspraak op te slaan, het weerbericht of nieuws te vertellen en apps te starten.

Bovendien zal de digitale assistent niet langer enkel voor individuele gebruikers zijn. Het zogenaamde ‘FamTana’ zal familiecontent kunnen bekijken en gebruiken. Enkel wanneer je overschakelt naar je privéaccount zal de digitale assistent je private documenten kunnen gebruiken om je vragen te beantwoorden.

Concept welkomstscherm gemaakt door Windows Central.

Familiebureaublad

Om de familiebelevenis compleet te maken, krijgen Home Hub pc’s eveneens een familiebureaublad. Met behulp van een familieaccount dat geen wachtwoord heeft, kan je dit bureaublad te allen tijde bereiken. Vanaf dit bureaublad kan je alle gemeenschappelijke apps, afspraken en meer bekijken. Onder andere je privéafspraken en –documenten kan je enkel raadplegen wanneer je je aanmeldt met je persoonlijke account.

[related_article id=”181662″]

Behalve een familiebureaublad wil Microsoft eveneens een welkomscherm introduceren in Windows 10. Dit scherm kan je vergelijken met de deur van je koelkast, waarop allerhande papiertjes en tekeningen zijn geplakt met magneetjes. Op het scherm zal de gemeenschappelijke kalender, notitiebriefjes en takenlijstjes te zien zijn.

Slimme huis

Ten slotte wil Microsoft van de Home Hub eveneens het epicentrum van je slimme huis maken. De software zal (OCF) Open Connectivity Foundation en OpenT2T (Open Translators to Things) ondersteunen, welke door de meeste slimme apparaten worden gebruikt. Hierdoor zal je vanaf je familiehub slimme toestellen kunnen aansturen.

Microsoft zal de Home Hub geleidelijk aan beschikbaar maken via Redstone 2,3 en 4, welke in 2017 en begin 2018 worden uitgerold. Volgens verschillende bronnen zouden onder andere HP en Lenovo all-in-one pc’s geoptimaliseerd voor Home Hub eind 2017 lanceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business