Nieuws

Lenovo onthult laptops met innoverende 3D-opslagtechnologie

Lenovo heeft zijn nieuwe ThinkPads van 3D XPoint voorzien. De innoverende opslagtechnologie is 1.000 keer sneller dan NAND Flash.

Lenovo heeft verschillende nieuwe ThinkPads aangekondigd. De toestellen maken gebruik van de ‘Signature Edition’ van Windows 10. Hiermee wordt bedoeld dat de laptops enkel het besturingssysteem van Microsoft bevatten. Geen enkel stukje bloatware zal op de toestellen terug te vinden zijn, waardoor je zelf kan kiezen welke applicaties op jouw ThinkPad staan.

Innoverende technologie

Wat de ThinkPads echt interessant maakt, is het feit dat de duurdere modellen Optane 3D-opslag bevatten. Optane is de merknaam van Lenovo voor 3D XPoint, dat vorig jaar door Intel en Micron werd ontwikkeld. Bij 3D XPoint wordt gebruik gemaakt van een cross-point array-structuur, waarbij loodrechte geleiders met 128 miljard geheugencellen connecteren. Elk van deze geheugencellen bewaart één bit aan data.

Dankzij deze compacte structuur heeft 3D XPoint een lees- en schrijfsnelheid die 1.000 keer hoger ligt dan bij NAND Flash geheugens gebruikt in SSD’s. Bovendien wordt een dichtheid bekomen die tien keer groter is dan bij bestaande opslagtechnologieën. Jammer genoeg heeft de innoverende Optane 3D-technologie voorlopig een capaciteit van slechts 16 GB. De supersnelle SSD wordt daarom in tandem geplaatst met een klassieke harde schijf.

Thunderbolt en 4K

De ThinkPad Yoga 370 2-in-1 is de duurste laptop van de nieuwe toestellen van Lenovo. Het heeft een 13,3-inchscherm met een resolutie van 1080p. Verder heeft de laptop een autonomie van tien uur en maakt het gebruik van Thunderbolt 3-technologie. Hierdoor kan de ThinkPad verbonden worden met Lenovo zijn nieuwe docks en monitors. Volgens Engadget krijgt het toestel een prijskaartje van 1.264 dollar en is het vanaf maart verkrijgbaar.

De prijzen en prestaties van de overige nieuwe ThinkPads zijn uiteenlopend. De meest betaalbare optie die Lenovo vanaf januari zal aanbieden, is een geüpdatete versie van de ThinkPad 13, welke een startprijs van 674 dollar heeft. Het toestel in het vernieuwde gamma van Lenovo dat het meest tot de verbeelding spreekt, is echter de ThinkPad 570. De laptop is 15,6 inch groot en heeft een optioneel 4K-scherm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business