Pulse Windows 10

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je in geen tijd weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. Windows 10 Creators Update landt in april

Microsoft lijkt van plan om de eerstvolgende grote update voor Windows 10 in april te lossen, in plaats van maart zoals eerder gepland. Dat bericht MSPoweruser. Eind deze maand zouden de features op punt moeten staan, waarna het bedrijf nog twee maanden tijd heeft om zoveel mogelijk bugs eruit te halen. De Creators Update brengt heel wat nieuwigheden met zich mee, zoals de introductie van de Windows Holographic interface, een 3D-versie van Paint en een ingebakken blauwlichtfilter.

2. Bitcoin voor het eerst in 3 jaar meer dan 1.000 dollar waard

Het gaat weer even hard met de waarde van de bitcoin. De virtuele cryptomunt steeg met 2,5 procent naar een waarde van 1.022 dollar op de Europese Bitstamp-beurs. Het is de hoogste waarde voor de volatiele bitcoin sinds december 2013 en besluit een groei van maar liefst 125 procent in het afgelopen jaar. De vermoedelijke oorzaak voor die stijging is het succes in China als gevolg van de dalende waarde van de Chinese yuan. Die staat op zijn laagste peil sinds meer dan 20 jaar.

https://twitter.com/evleaks/status/815973578906730497

3. Asus lanceert nieuwe Google Tango-telefoon

Nog voor de geplande aankondiging op de CES-beurs in Las Vegas, werd de Asus ZenFone AR al naar het publiek gelekt. Het is de tweede telefoon, na de Lenovo Phab2 Pro, die Googles AR-technologie Tango ondersteunt. De smartphone wordt aangedreven door de Snapdragon 821 en zal ook het ‘Daydream-ready’- met label krijgen. Daarmee is het de eerste telefoon die zowel met Googles AR- als VR-platform overweg kan.

 

4. Android 7.0 Nougat rolt uit naar OnePlus 3(T)

OnePlus is zijn belofte nagekomen om de OnePlus 3 en 3T aan het einde van 2016 naar Android 7.0 te updaten. Op de valreep begon het op 31 januari met de uitrol van Nougat, zo liet medeoprichter Carl Pei via Twitter weten. Om eventuele bugs en overbeladen servers uit te sluiten, wordt de update gefaseerd uitgerold. Heb jij de update nog niet ontvangen op je toestel, zal je nog iets langer geduld moeten hebben.

5. SpaceX begint deze maand weer met raketlanceringen

SpaceX heeft zijn onderzoek naar de explosie van de Falcon 9-raket in september afgerond, en is klaar om zijn raketlanceringen weer te hervatten. Na de ontploffing van de raket en zijn lading ter waarde van 195 miljoen dollar, werden de lanceringen tijdelijk stopgezet. Op 8 januari wordt een nieuwe Falcon 9 de lucht in gestuurd vanaf de Vandenberg Air Force Base in de buurt van Los Angeles. De raket zal 10 Iridium NEXT-satellieten in een baan om de aarde brengen.


Weer helemaal bij? Lees zeker ook deze drie topverhalen:

 

Gerelateerde artikelen

Tesla-concurrent Faraday Future stevent af op grandioze flop

Volgende week toont Tesla-concurrent Faraday Future op CES een prototype van zijn eerste elektrische wagen. Het lijkt er echter steeds meer op dat dat prototype nooit van een productieband zal rollen.

Eerste indruk Xiaomi Mi Mix: randloze smartphone

TechPulse kreeg de kans om kort met de Mi Mix van Xiaomi aan de slag te gaan, een smartphone die meer scherm is dan telefoon. Een eerste indruk.

Netflix Offline Downloads: de verborgen limieten en hoe ze te omzeilen

Eindelijk kunnen we films en series downloaden voor onderweg. Echter moet je wel rekening houden met verborgen limieten en beperkingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here