Nieuws

Qualcomm Snapdragon 835: alle details over nieuwe mobiele chip gelekt

Een gelekte blogpost van Qualcomm bevat interessante details over de nieuwe Snapdragon 835. De SoC zorgt voor een serieuze prestatieboost en gaat erg efficiënt om met energie.

Tijdens CES in Las Vegas zal Qualcomm zijn nieuwste Snapdragon aankondigen. Momenteel doen er al een hoop geruchten de ronde over de System on a Chip, welke grotendeels bevestigd worden in een blogpost van Qualcomm die werd gelekt. In het bericht vertelt de chipbakker onder andere over de prestatieverbeteringen en betere energie-efficiëntie van de Snapdragon 835.

Autonomie

De Snapdragon 835 heeft een nieuw design van slechts tien nanometer. Hierdoor is de SoC 30 procent kleiner dan de Snapdragon 820, wat met name in smartphones van pas komt. Smartphonefabrikanten kunnen de chip inzetten om nog dunnere toestellen te creëren en hun smartphones van een grotere batterij te voorzien.

Bovendien verbruikt de Snapdragon 835 40 procent minder energie. De nieuwe generatie van smartphones die voorzien zijn van de SoC zal hierdoor een veel betere autonomie hebben. Indien de batterij van je toestel toch vroegtijdig leeg is, kan je de accu erg snel weer opladen. De Snapdragon 835 ondersteunt immers Qualcomm Quick Charge 4, waardoor je na vijf minuten laden je smartphone voor zo’n vijf uur kan gebruiken.

Prestaties

De belangrijkste verbetering aan de Snapdragon kan je echter terugvinden bij de prestaties. De Snapdragon 835 bouwt verder op het succes van de Snapdragon VR820, welke geoptimaliseerd was voor virtual reality op mobiele toestellen. De SoC biedt 25 procent snellere 3D-graphics en toont 60 keer meer kleuren dan de Snapdragon 820. Ook ondersteunt de chip audio die gebaseerd is op de scène en objecten en DSD-audio.

Verder zal je tijdens VR-ervaringen minder snel misselijk worden, doordat de vertraging waarmee het beeld verandert wanneer je je hoofd beweegt met 20 procent is afgenomen. Het VR-plaatje wordt compleet gemaakt door zes vrijheidsgraden waarmee je bewegingen erg gedetailleerd worden gedetecteerd.

Foto’s en connectiviteit

Fotoliefhebbers kunnen eveneens hun hart ophalen met de Snapdragon 835. Qualcomm heeft de zoom voor foto’s en video’s verbeterd met behulp van geoptimaliseerde algoritmes. Bovendien maakt de chip gebruik van EIS 3.0, de nieuwste generatie van Qualcomm zijn videostabilisatiesoftware.

Ten slotte ondersteunt de Snapdragon 835 de nieuwste connectiviteitsstandaarden, waaronder 802.11ad en LTE. De LTE-ondersteuning zorgt voor downloadsnelheden die tien keer hoger liggen dan bij de eerste generatie van 4G LTE-toestellen. 802.11ad bezorgt gebruikers bovendien wifisnelheden van meerdere gigabits per seconde.

Smartphones

Qualcomm houdt voorlopig de lippen stijf op elkaar over smartphones die voorzien zullen zijn van zijn nieuwste SoC. Wel heeft de chipmaker laten weten dat de eerste hardware met een Snapdragon 835 tijdens de eerste helft van dit jaar gelanceerd zal worden. Vlaggenschepen die in deze periode worden uitgerold, waaronder mogelijks de Samsung Galaxy S8, zullen hoogstwaarschijnlijk de SoC bevatten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business