Nieuws

Lenovo kondigt nieuwe generatie ThinkPad X1-laptops aan

Lenovo heeft zijn ThinkPad X1-reeks van een upgrade voorzien. Daarnaast lanceert de pc-fabrikant het nieuwe submerk Legion voor gamers.

Vorige week raakte bekend dat Lenovo verschillende ThinkPad-laptops van een upgrade voorziet, met als meest indrukwekkende nieuwe feature de 3D-opslagtechnologie Optane. Op CES heeft het bedrijf zijn nieuwe gamma voor dit jaar aangekondigd en hieruit blijkt dat de ThinkPad X1-producten eveneens een upgrade krijgen.

ThinkPad X1

De nieuwe ThinkPad X1 Carbon-laptop lijkt erg op het voorgaande model, met als grote verschil dat het toestel een stuk compacter is geworden. De laptop heeft een 14-inchscherm dat in een behuizing van een 13-inchtoestel is gepropt. Hierdoor is het toestel nog lichter dan weleer, wat de draagbaarheid van de laptop ten goede komt.

[related_article id=”210680″]

De nieuwe laptop van Lenovo bevat een nieuwe Kaby Lake-processor en heeft een Qualcomm Snapdragon X7 LTE-modem. Een autonomie van maar liefst 15,5 uur draagt verder bij aan de draagbaarheid van het product. De nieuwe ThinkPad X1 Carbon is vanaf volgende maand verkrijgbaar voor minimum 1.349 dollar.

Behalve de Carbon krijgen ook de ThinkPad X1 Yoga en Tablet een upgrade. De toestellen bevatten een nieuwe processor en de Tablet zijn autonomie is eveneens verbeterd. De ThinkPad X1 Yoga heeft een startprijs van 1.499 dollar en is vanaf februari verkrijgbaar. Op de Tablet dien je tot maart te wachten. Dit toestel heeft een minimumprijs van 949 dollar.

Legion

Lenovo heeft op CES eveneens aangekondigd dat het een gloednieuw submerk lanceert. Onder de merknaam Legion zullen alle gaming hardware van het bedrijf worden uitgebracht. Lenovo trapt het nieuwe merk af met het lanceren van de Legion Y720 en Legion Y520.

Beide toestellen zijn 15,6-inch laptops, welke Intel Core-processors van de zevende generatie bevatten. De duurdere Y720 kan voorzien worden van een quadcore Core i7-7700HX-processor en bevat een Nvidia GeForce GTX 1060 grafische kaart, welke 6GB geheugen heeft. De Y520 bevat een Nvidia GeForce GTX 1050 Ti met 4GB geheugen.

De Legion-laptops hebben maximum 16 GB DDR4-geheugen. Je kan de toestellen voorzien van maximum 512 GB PCIe SSD en 2 TB HDD. Beide toestellen hebben een IPS-scherm met een full HD-resolutie. De Legion Y720 is eveneens beschikbaar met een 4K-scherm.

De Y520 en Y720 zijn respectievelijk vanaf februari en april beschikbaar. De Legion Y520 heeft een startprijs van 899,99 dollar. Aan de Y720 ben je minstens 1.399,99 dollar kwijt.

CES 2017Legionlenovothinkpad x1

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals