Nieuws

Vlaamse dichtbot geeft je poëzie in ruil voor emoji

Om de poëzieweek onder de aandacht te brengen hebben boek.be en het Poëziecentrum een chatbot in elkaar gestoken die je een gedicht serveert op basis van de emoji die je doorstuurt.

Het is vandaag gedichtendag, traditiegetrouw de eerste dag van de poëzieweek die dichtende literatuur in de schijnwerpers zet. Onder het motto “Zeg het deze week met poëzie in plaats van een emoji” kan je de komende dagen terecht bij EmojiPoëzie, een Facebook-chatbot die je een gedicht declameert op basis van de emoji die je naar de bot verzendt.

EmojiPoëzie

De chatbot is een initiatief van Boek.be en Poëziecentrum. De beide organisaties betreuren het dat mensen tegenwoordig terugvallen op emoji’s om gevoelens uit te drukken in de digitale wereld. Daarom roepen ze iedereen op om het deze week eens een keer anders aan te pakken en hun dichterlijk ziel boven te halen op hun smartphone of computer. De dichtbot moet het goede voorbeeld geven als je zelf geen inspiratie vindt.

Boek.be en Poeziëcentrum wisten enkele klinkende namen te verzamelen om gedichten te leveren voor EmojiPoëzie. “Wij lieten België’s meest vooraanstaande dichters, schrijvers en woordenliefhebbers los op een emoji. Zij kwamen met 84 wondermooie gedichten terug.” Zo hebben onder andere Hugo Mathyssen, Joke Van Leeuwen en Dimitri Leue een bijdrage geleverd.

Je kan een berichtje sturen naar Emojipoëzie via de Facebookpagina, of via de Facebook Messenger-app. Het lijkt het er wel op dat de mobiele dichtbot nog niet goed weet waar hij zijn gedichten kan vinden, we kregen tijdens het sturen van verschillende emoji’s enkel een foutmeldingsbericht te lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business