Nieuws

Microsoft beconcurreert Chromebooks met Windows 10 Cloud

In de meest recente insider builds staan verwijzingen naar Windows 10 Cloud. Dit besturingssysteem zou Google zijn Chromebooks het vuur aan de schenen kunnen leggen.

Microsoft zou momenteel wel eens aan een nieuwe versie van Windows RT kunnen werken. Twitteraar WalkingCat vond immers verwijzingen naar ‘Windows 10 Cloud’ bij de productsleutels en in de SDK van Windows 10. De nieuwe productnaam dateert van software development kit 15003 en zou daarom samen met de Creators-update voor Windows 10 kunnen worden uitgerold.

Officieel heeft Microsoft nog geen extra info gegeven over de mysterieuze Windows 10 Cloud, maar Mary Jo Foley van ZDNet.com heeft haar bronnen binnen het bedrijf kunnen aanspreken voor meer informatie. Volgens deze bronnen zou het om een vereenvoudigde versie van Windows 10 gaan, waarop enkel Unified Windows Platform (UWP)-apps geïnstalleerd kunnen worden.

https://twitter.com/h0x0d/status/825706128021430275

Hiermee doet het besturingssysteem erg hard aan Windows RT denken, dat samen met Microsoft zijn Surface met ARM-chip werd uitgerold. Windows RT had als voordeel dat het een veilig en betrouwbaar platform was. Doordat er geen enkele van de klassieke Win32-apps op konden worden gedraaid, werd het besturingssysteem echter geen succes.

Ondanks het lot dat Windows RT was beschoren, waagt Microsoft zich aan een soortgelijk platform. Deze keer wil het echter geen iPad-concurrent, maar een Chromebook-concurrent aanbieden. Chromebooks zijn met name in Amerikaanse scholen erg populair omwille van hun goedkope aankoopprijs en flexibiliteit. Een eenvoudige maar veilige versie van Windows 10 zou door deze doelgroep wel eens gesmaakt kunnen worden.

chromebookmicrosoftosWindows 10 Cloud

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals