Nieuws

Windows 10 introduceert nieuwe picture-in-picture mode

Microsoft lanceert een nieuwe Windows 10-preview. In de versie van het OS zitten nieuwe functies, zoals picture-in-picture en Dynamic Lock.

Microsoft heeft een nieuwe preview van Windows 10 losgelaten op zijn insiders. De nieuwe versie van het besturingssysteem bevat nieuwe functies, zoals picture-in-picture, en lost verschillende problemen op, waaronder de screenshotfunctie die niet altijd werkte. Windows Insiders die in de Fast ring zitten, kunnen de update naar build 15031 vanaf nu ontvangen.

Picture-in-picture

Zoals eerder aangehaald, is één van de nieuwe functies een picture-in-picture mode. Hierbij kan je ervoor kiezen om een tweede venster bovenop een applicatie te tonen. Dit komt bijvoorbeeld van pas wanneer je aan het werken bent in Word en ondertussen een chat in de gaten wilt houden. Volgens Microsoft werken de compacte vensters net hetzelfde als normale vensters, waardoor ontwikkelaars hun applicaties erg eenvoudig kunnen aanpassen aan de nieuwe functie. Microsoft zijn Movies & TV-app en de Skype Preview-app zullen binnenkort picture-in-picture ondersteunen.

Picture-in-picture is een functie die lang verwacht is door Windows-gebruikers. Google rolde de functionaliteit immers uit tezamen met Android Nougat en ook Apple-klanten kunnen al enige tijd van picture-in-picture genieten. Vorig jaar lanceerde Apple macOS Sierra met de functie geïntegreerd.

Dynamic Lock

Een tweede nieuwe functie die wordt uitgerold door Microsoft is Dynamic Lock. De komst van deze functie is niet geheel onverwacht. Enkele opmerkzame insiders merkten immers op dat in preview 15002 een functie was bijgekomen waarbij je Windows toestemming kon geven om te detecteren wanneer je weg bent om je pc automatisch te vergrendelen. Toen werd er gefluisterd dat het om een tegenhanger zou gaan van Windows Hello en er wederom gebruik gemaakt zou worden van een gespecialiseerde camera om te detecteren wanneer je weg stapt van je computer.

Uit het persbericht van Microsoft blijkt dat Dynamic Lock anders zal werken dan men in eerste instantie had verwacht. Je zal namelijk je smartphone via bluetooth aan je pc kunnen verbinden. Wanneer de bluetooth-verbinding wegvalt doordat je weg bent gegaan, zal Windows 10 je computer na 30 seconden blokkeren. Je kan de nieuwe functie terugvinden in de instellingen bij de aanmeldingsopties in het menu accounts.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business