Google Assistant

Google geeft zijn Assistant op Pixel-telefoons meer functionaliteit. Hierdoor kan je de digitale assistent gebruiken om je domotica aan te sturen met stemcommando’s.

Advertentie

Tijdens zijn I/O-event kondigde Google vorig jaar Google Home aan. Het toestel doet erg hard denken aan een Amazon Echo, maakt gebruik van spraakherkenning en kan naar analogie met Google Now allerhande vragen beantwoorden. Op de achtergrond wordt echter gebruik gemaakt van een nieuwe digitale assistent, Google Assistent genaamd. Deze assistent maakt gebruik van artificiële intelligentie, waardoor het in staat zou moeten zijn om conversaties met jou te voeren.

Niet alleen op een Google Home maar ook op je Android-smartphone en -wearable kan je de digitale assistent terugvinden. Google Assistent heeft echter niet op elk toestel dezelfde functionaliteit. Zo kan je de assistent in combinatie met een Google Home al enige tijd gebruiken om compatibele slimme toestellen aan te sturen. Met je nieuwste smartwatch of smartphone was dit echter niet mogelijk.

Google Assistant

Google brengt hier nu gedeeltelijk verandering in. Wie een Pixel-telefoon heeft, kan zijn domotica voortaan eveneens met stemcommando’s aansturen. Hiervoor hoef je niet langer een Google Home aan te kopen, al moet je wel in het bezit zijn van de juiste versie van OS, Play Services en Assistant. Volgens 9to5Google werkt de toepassing op een Pixel-telefoon met Android 7.1.2, waarop Google Play Services 10.2.98 en de bètaversie van Assistant (6.12.19) staan.

Eenmaal je de juiste software hebt geïnstalleerd, kan je het tabblad ‘Home control’ terugvinden bij de instellingen van de Assistant-app. Via dit tabblad kan je op zoek gaan naar compatibele slimme toestellen en deze linken aan je Pixel-telefoon. Producten van Belkin WeMo, Philips Hue, Honeywell, Nest en Samsung SmartThings kan je met de app aansturen.

Bron: 9to5Google

Goed nieuws

Dat Google de mogelijkheid om met stemcommando’s domotica aan te sturen aan zijn Pixel-toestellen toevoegt, is om verschillende redenen goed nieuws. In de eerste plaats hoef je niet langer 130 dollar neer te tellen voor een Google Home. Bovendien houden de meeste mensen hun smartphone steeds binnen handbereik. Hierdoor zal je niet langer beperkt zijn tot de kamer waar je een Google Home hebt staan om je commando uit te spreken.

Ten slotte biedt de nieuwe functionaliteit ook een betere toekomst voor België en Nederland. Bij ons kan je de Google Home immers (nog) niet kopen. De smartphones van Google zijn daarentegen wel in onze regio verkrijgbaar. Hopelijk komt de ondersteuning van de Nederlandse taal in een versneld tempo nu Google Assistant ook in de lage landen extra functionaliteit krijgt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here