Nieuws

Pulse: OnePlus 3T krijgt opnieuw 128 GB en Philips haalt Li-Fi-kennis in huis

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag rechtstreeks in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. OnePlus 3T opnieuw beschikbaar met 128 GB

De OnePlus 3T kan opnieuw worden besteld in een versie met 128 GB opslagcapaciteit, zo maakte het bedrijf bekend via Google+. Het 128 GB-model was slechts in beperkte mate beschikbaar sinds de lancering eind vorig jaar. Deze “premium” versie van de telefoon gaat over de toonbank voor 479 euro en biedt dubbel zo veel opslag als het basismodel, dat 40 euro goedkoper is.

2. Philips haalt Li-Fi-kennis in huis

Philips heeft eind vorig jaar het Franse bedrijf Luciom overgenomen, dat gespecialiseerd is in Li-Fi, een netwerktechnologie die via ledlicht werkt en hogere snelheden dan wifi biedt. Een woordvoerder van Philips heeft de overname tegenover LEDs Magazine bevestigd en Luciom is ondertussen al naar het hoofdkantoor van zijn nieuwe eigenaar in Eindhoven verhuisd. Luciom biedt onder andere Li-Fi-tags aan die kunnen worden gebruikt om de positie van smartphonegebruikers in gebouwen te bepalen en content naar te pushen. Li-Fi kan wifi aanvullen voor data-overdracht, maar de technologie heeft ook zijn beperkingen. Om een Li-Fi-verbinding in stand te houden, moeten zender en ontvanger te allen tijde elkaars lichtpulsen rechtstreeks kunnen waarnemen.

3. Meer smartphones krijgen irisscanners

Het Duitse Osram wil dit jaar 1.000 extra werkkrachten aannemen voor zijn fabriek in Regensburg om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar infrarood-onderdelen voor irisscanners in smartphones. Dat schrijft Reuters. De nieuwe jobs zullen tussen nu en 2020 worden gecreëerd en betekenen een uitbreiding van het personeel met zo’n 50%. De technologie van Osram werd gebruikt voor de irisscanner in de Samsung Galaxy Note 7, die door explosieve batterijen geen lang leven beschoren was, en zou ook in de aankomende Samsung Galaxy S8 aanwezig zijn. Die wordt wellicht in maart aangekondigd, met een beschikbaarheid in april.

4. Rusland overweegt Snowden aan de VS te ‘schenken’

Rusland zou volgens NBC News overwegen om klokkenluider Edward Snowden aan de Verenigde Staten uit te leveren als toegift om de politieke relaties met president Trump te verbeteren. Trump noemde Snowden in het verleden al een “verrader” en “een spion die zou moeten worden geëxecuteerd”. Ondanks het bericht, dat steunt op een anonieme bron binnen de Amerikaanse overheid, zijn er volgens Snowdens advocaten op dit moment geen signalen die zouden wijzen op een eventuele uitlevering. Snowdens asiel in Rusland werd bovendien onlangs nog voor twee extra jaren verlengd.

5. Windows XP speelt Smash Mouths ‘All-Star’

Van Smash Mouths ‘All-Star’ doen al verschillende interpretaties de ronde op het internet. Van een versie waarin elk woord vervangen is door ‘somebody’, over een versie waarin elk woord omgekeerd werd, tot een versie waarin alle woorden geordend werden volgens Scrabble-score. De filmpjes zijn het werk van YouTuber james nielssen. Dit weekend plaatste hij een nieuwe video online waarin het nummer gespeeld wordt met behulp van Windows XP-systeemgeluiden. Ideaal om je collega’s met te treiteren.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business