Nieuws

Trump bezit duizenden beledigende websites

De Amerikaanse president maakt steeds zijn huiswerk: Trump bezit duizenden domeinnamen, gaande van DonaldTrumpSucks.com tot TrumpEmpire.com.

De Amerikaanse president Donald Trump houdt van het internet. Hij kan er zijn ei kwijt en danst vrolijk mee in de pletwals aan vals nieuws en grensoverschrijdende opinies. Dat betekent echter niet dat hij op het internet meer opgezet is met kritiek dan in de echte wereld. Om te voorkomen dat mensen haatwebsites over hem oprichten, tracht hij bij elk nieuw project zoveel mogelijk relevante domeinnamen op te kopen.

Vaak lukt dat met redelijk wat succes. Momenteel bezit Trump niet minder dan 3.643 domeinnamen. In zijn portefeuille vond CNN Money Investigation onder meer DonaldTrumpSucks.com, TrumpRussia.com en TrumpFraud.org. Ze maken deel uit van Trumps recente verkiezingscampagne, waarbij hij 93 nieuwe domeinnamen opkocht. In datzelfde lijstje vinden we eveneens domeine terug die een minder fraai toekomstbeeld doen vermoeden: TrumpEmpire.com en TrumpScam.com.

Piramidespel

Trump heeft al jaren de gewoonte om bij een nieuw project zijn criticasters voor te willen zijn. In 2009 lanceerde hij bijvoorbeeld het Trump Network, een piramidespel dat slechts half legaal te noemen valt. Hij pareerde de kritische stemmen door op voorhand TrumpNetworkFraud.com, TrumpPyramidScheme.com en TrumpNetworkPonziScheme.com te registreren.

[related_article id=”211547″]

Het Trump Network beloofde namelijk zelfstandige tewerkstelling voor durvers. Hoe meer mensen zij zouden ronselen voor het netwerk, hoe meer ze verdienden. Degenen die geronseld werden moesten dan op hun beurt zoveel mogelijk nieuwe leden aanbrengen om geld te verdienen, enzovoort. Dat lijkt inderdaad verdacht veel op een piramidespel.

Het Trump-leven

In 2015 voerde Business Insider reeds een gelijkaardig onderzoek uit. Zij ontdekten toen dat Trump eveneens LiveTheTrumpLife.com, TrumpOrganizationSucks.com en TrumportunityKnocks.com bezit. Het zijn niet de enige vreemde namen die je zal tegenkomen: er zijn ook nog TrumpVodkaSucks (hij probeerde ooit een vodkamerk te lanceren), TheTrumpFolliesOnBroadway.com (hij lanceerde ooit een geflopte musical) en TrumpAndOJ.com (hij probeerde ooit de veroordeelde OJ Simpson in zijn programma The Apprentice te krijgen, tot grote horror van de NBC-bazen).

Toekomstvisie

Volgens CNN bezit Trump tegenwoordig de volgende president-gerelateerde domeinen: NoMoreTrump.com, ImBeingSuedByTheDonald.com (verwijzend naar Trumps licht ontvlambare karakter), ComplainToTrump.com, TrumpBlog.com, NoMoreTrump.com, VoteAgainstTrump.com, TrumpMustGo.com en TrumpArmy.com. Veel van deze domeinen werden reeds in 2012 aangekocht, wat doet vermoeden dat Trump zijn politieke opgang zorgvuldig plande. Gek genoeg heeft hij de kans laten liggen om ImpeachTrump.com op te kopen. Het gevolg laat zich raden…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business