Nieuws

SpaceX stuurt volgend jaar ruimtetoeristen naar de maan

Twee reizigers hebben zich bij raketfabrikant SpaceX aangediend om een vlucht te boeken. Ze willen in 2018 een trip naar de maan maken met behulp van een Falcon Heavy.

Het is goed mogelijk dat SpaceX volgend jaar zijn eerste commerciële vlucht met toeristisch doeleind opzet. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het in 2018 een privémissie inplant naar de maan. Twee burgers met het nodige budget hebben het bedrijf daarvoor benaderd.

Apollo achterna

Specifiek zal de ruimtereis langs de maan scheren (en dus geen halte houden) en nog verder de ruimte ingaan, om daarna om te keren en de terugreis naar de aarde aan te vatten. De hele trip zou zo’n 500.000 à 650.000 kilometers beslaan. “Zoals de Apollo-astronauten voor hen, zullen deze individuen naar de ruimte reizen, de hoop en dromen van de hele mensheid met zich meedragend en gedreven door de universele menselijke drang naar ontdekking,” zo omschrijft SpaceX de missie in zijn aankondiging.

Het voertuig waarmee de toeristen hun kosmische trip zullen maken is de Falcon Heavy, SpaceX’s raket die gebouwd is om personen te vervoeren. Die raket is tot nu toe nog niet uitgetest. De eerst officiële reis van de Falcon Heavy vindt deze zomer plaats, als alles goed gaat. De toeristische maantrip staat op dit moment gepland voor eind 2018.

Meer kandidaten

SpaceX houdt de identiteit van de reizigers geheim, net als de kostprijs van hun maanvlucht. Het enige wat CEO Elon Musk daarover kwijt wilde was dat het bedrag ongeveer op hetzelfde prijspunt ligt als wat een bemande missie naar het ISS kost. Die vluchten worden uitgevoerd met de Russische Sojoez-raket, voor één ticket telt NASA ongeveer 80 miljoen dollar neer.

Volgens de raketfabrikant staan er nog meer teams te trappelen om een recreatieve reis naar de ruimte te maken. Het stelt dat het meer informatie over toeristische ruimtereizen zal kunnen delen in de toekomst, zodra die gesprekken concreter zijn en de ruimtereizigers de noodzakelijke gezondheidstests hebben afgelegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business