Nieuws

Nieuwe iPhone krijgt USB-C maar behoudt Lightning-aansluiting

iPhone-specialist Ming-Chi Kuo meldt dat de geruchten rond een USB-C-aansluiting slechts de halve waarheid zijn.

Er heerst onduidelijkheid over de nieuwe iPhones. Volgens bepaalde bronnen krijgt minstens een van de drie nieuwe modellen een amoledscherm, terwijl andere bronnen dat tegenspreken en zeggen dat het idee werd geschrapt. Hetzelfde geldt ongeveer voor de geruchten rond de usb-aansluiting. Volgens The Wall Street Journal zou de Lighning-aansluiting vervangen worden door een USB-C-exemplaar.

Snelladen

Dat blijkt volgens MacRumors maar de halve waarheid. iPhone-expert Ming-Chi Kuo weet namelijk dat de Lightning-aansluiting nergens naartoe gaat. Wel zou de achterliggende technologie zich gaan baseren op USB-C, maar dan aan de kant van de oplader. Dat zou het mogelijk maken om vast te houden aan de eigen aansluiting – die verder incompatibel is met alle andere toestellen op deze aardbol – terwijl snelladen mogelijk wordt.

Dat heeft wel enkele gevolgen voor Apple-hardware. Zo zal er bijvoorbeeld een adapter nodig zijn om de nieuwe iPhones te kunnen verbinden met oudere Mac-computers die nog geen usb-C-poort bezitten. Wel worden de nieuwe toestellen op die manier meteen compatibel met de nieuwste Macbook Pro’s. Ook voor opladers kan dit verstrekkende gevolgen hebben: als je wilt snelladen, zal je immers de nieuwste laadadapter nodig hebben.

Kabels en adapters

Volgens Kuo was het nooit de bedoeling dat de Lightning-aansluiting nu al plaats zou ruimen voor een conventionele aansluiting. Recent stelde Apple immer nog zijn Ultra Accessory Connector voor, die eveneens alle conventionele aansluitingsmethodes links laat liggen. Het zou gewoonweg te makkelijk zijn.

Apple zorgt er op zijn manier voor dat gebruikers toegang krijgen tot nieuwe laadtechnieken die het comfort verhogen, maar het valt op dat dat opnieuw ten koste van ander comfort gaat. Zo zullen fans genoodzaakt zijn alweer een rist nieuwe kabels en adapters aan te schaffen om het hele ecosysteem compatibel te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business