Nieuws

Volkswagen stelt zelfrijdende auto voor: VW Sedric

Het Duitse Volkswagen heeft zijn eerste volledig nieuw ontworpen autonome auto voorgesteld. Conceptwagen Sedric komt met een afstandsbediening.

Net als de meeste autoconstructeurs is Volkswagen ook op zelfrijdende technologie gesprongen. Tijdens het jaarlijkse autosalon in Genève, een van de grootste autobeurzen in de wereld, presenteerde de fabrikant zijn eerste autonome wagen die het van nul af heeft ontworpen: de VW Sedric.

Knop

Volkswagen stelt de Sedric – de naam is gebaseerd op het woord ‘self-driving’ – voornamelijk voor als een deelauto die als taxi ingeschakeld kan worden door verschillende mensen, maar de fabrikant sluit ook particulier gebruik niet uit. Je kan de wagen oproepen met behulp van een afstandsbediening die door de fabrikant ‘The Button’ werd gedoopt en sterk doet denken aan de dash-knoppen die Amazon al beschikbaar stelt in de VS voor snelle leveringen. De wagen voorziet zitjes voor vier personen

OLED-ruit

Gebruiksvriendelijkheid staat voorop in Volkswagens concept, het bedrijf zegt dat “een druk van de knop volstaat” om iemand ergens naartoe te voeren met Sedric. Verder zal de software die de auto aandrijft meer kunnen dan over straten navigeren: “gebruikers kunnen tegen Sedric praten zoals ze tegen een persoonlijke assistent zouden kunnen doen” stelt de fabrikant. De fabrikant gaat niet dieper in op technische details van de wagen, maar vermeldt wel dat de voorruit uit een groot OLED-paneel bestaat dat augmented reality ondersteunt.

Sedric is een conceptwagen, het is onwaarschijnlijk dat het busje ook echt het levenslicht zal zien en verkrijgbaar zal zijn bij de plaatselijke VW-dealer. “Sedric is de pionier, het ideëenplatform voor autonoom rijden binnen de Volkswagengroep,” aldus het bedrijf. Aspecten van de Sedric zullen later wel in commerciële zelfrijdende wagens van de fabrikant kunnen opduiken.

https://www.youtube.com/watch?v=G20J6MdW75c

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business