Nieuws

Google werkt aan slimme kopieerfunctie voor Android O

Google is volop bezig met het ontwikkelen van een nieuwe versie van Android. Volgens insiders zouden verschillende acties in het OS geautomatiseerd zijn.

Nu we al in de derde maand van 2017 zijn, wordt het hoog tijd om vooruit te blikken naar een nieuwe versie van Android. Volgens Google-insiders zou de ontwikkeling van Android O goed onderweg zijn, al kan nog niemand met zekerheid een naam op het besturingssysteem plakken. Wel wordt er gefluisterd dat de nieuwe Android-versie enkele functies krijgt die ons kunnen helpen om onze smartphones efficiënter te gebruiken.

Copy less

Zo rapporteert VentureBeat dat Google werkt aan de functie ‘Copy less’, wat in essentie toelaat om sneller tekst te kopiëren op je mobiele toestel. Stel dat je berichten aan het versturen bent naar een vriend om af te spreken in een restaurant. Je opent Yelp om op zoek te gaan naar leuke eetgelegenheden in de buurt en vindt een leuk adresje. In plaats van het volledige adres van de ene app naar de andere app te moeten kopiëren, volstaat het om te typen ‘het is aan’. Google zal automatisch het bericht aanvullen met het adres dat je hebt gevonden.

Voorlopig is het nog niet duidelijk of de functie onderdeel zal zijn van Android zelf. Het zou kunnen dat Google Copy less enkel toevoegt aan zijn Gboard-toetsenbord. Hiermee zou het bedrijf verder bouwen op de aanpassingen die het eerder doorvoerde om meer acties in apps te automatiseren. Zo is het sinds oktober mogelijk om in Gboard contacten te delen.

Gestures

Google wil eveneens acties automatiseren in zijn messaging app. Wanneer je nu een bericht ontvangt waarin een adres staat, zal je niet in staat zijn om erop te klikken. Naar verluid zou hier verandering in komen. Adressen in berichten zullen aanklikbaar zijn, waarna bijvoorbeeld Google Maps wordt geopend. Op deze manier hoef je niet langer stukken tekst uit berichten te kopiëren.

Ten slotte wordt er gefluisterd dat Google gestures toevoegt aan Android. Wanneer je je contacten wilt openen, zal het volstaan dat je een ‘C’ tekent op het scherm. Jammer genoeg durven de insiders nog niet met zekerheid te zeggen of de functie er daadwerkelijk zal komen. Het zou kunnen dat Google het nut van de gestures enkel onderzoekt en daarna besluit om de functie in de prullenbak te gooien.

Populaire Lollipop

Het nieuws van nieuwe functies in Android O komt gelijktijdig met een update over de adoptie van nieuwe Android-versies. Uit deze cijfers blijkt dat het aantal gebruikers van Nougat gestaag blijft stijgen, al blijft het oudere Lollipop de populairste versie van Android.

Maar liefst 32,5 procent van alle Android-gebruikers hebben Lollipop. Marshmallow zit het besturingssysteem echter op de hielen met een percentage van 31,3 procent. Nougat hinkt ver achterop met 2,8 procent. Ten opzichte van februari is dit wel meer dan een verdubbeling. Toen maakt slechts 1,2 procent van Android-klanten gebruik van het nieuwe besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business