Nieuws

Pulse: Vlaamse snelwegdata gratis beschikbaar en Google-toetsenbord vertaalt onmiddellijk

Ook in deze Pulse: Ook Facebook Messenger heeft nu een Stories-functie, Plex maakt cloudserver beschikbaar voor abonnees en krijgt de Samsung Galaxy S8 gezichtsherkenning?

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Vlaanderen maakt snelwegdata gratis beschikbaar

Ontwikkelaars krijgen voortaan gratis toegang tot realtime-informatie van de Vlaamse snelwegen voor gebruik in hun verkeersapplicaties. De data is afkomstg uit meetlussen en rijstrooksignalisatie, en wordt door de overheid beschikbaar gemaakt via opendata.vlaanderen.be. In totaal gaat het om gegevens van zo’n zeshonderd locaties rond Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven.

2. Google-toetsenbord vertaalt je berichten onmiddellijk

Google voorziet zijn mobiele toetsenbord Gboard van een update die onder meer Google Translate in het digitale klavier integreert. Dat betekent dat je een bericht in je eigen taal kan typen en vervolgens met een druk op de Translate-knop naar een andere taal kan vertalen. De Gboard-app is beschikbaar voor Android en iOS.

3. Ook Facebook Messenger heeft nu een Stories-functie

Evan Spiegel, de oprichter van Snapchat, heeft een superfan en zijn naam is Mark Zuckerberg. Nadat de populaire Stories van Snapchat al gekopieerd werden in Instagram en WhatsApp, rolt Zuckerberg de functie nu ook wereldwijd uit naar de Messenger-app onder de naam Messenger Day. We zouden je het principe van de app nog kunnen uitleggen, maar dat ken je natuurlijk al.

4. Plex maakt cloudserver beschikbaar voor abonnees

Plex heeft Plex Cloud uit bèta gehaald en maakt de cloudserver beschikbaar voor al zijn Plex Pass-abonnees. Met de nieuwe functie kan je je mediabestanden en Plex Media Server in je favoriete clouddienst parkeren (Dropbox, Google Drive of OneDrive), waardoor je niet langer zelf thuis een server hoeft op te zetten. De functie is gratis voor wie een Plex Pass heeft, maar mogelijk zal je wel wat extra geld moeten uitgeven aan je clouddienst om al je bestanden te bewaren.

5. Krijgt de Samsung Galaxy S8 gezichtsherkenning?

Samsung zou naast een irisscanner en vingerafdrukscanner ook gezichtsherkenning als verificatiemethode toevoegen in de Galaxy S8. Dat schrijft de Zuid-Koreaanse site The Investor. De gezichtsherkenning zou worden toegevoegd vanwege de beperkingen van de irisscanner en moet het toestel naar verluidt in een honderste van een seconde kunnen ontgrendelen. Of dit gerucht klopt, weten we op 29 maart wanneer de Galaxy S8 officieel wordt onthuld.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business