Nieuws

Pulse: Zwarte OnePlus 3T minder exclusief en PS4 heeft wifi-problemen na update

Ook in deze Pulse: Google Photos verbetert delen en back-ups op slechte verbindingen, Connectieproblemen Nintendo Switch-controllers opgelost en Facebook brengt live video naar de desktop.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Zwarte OnePlus 3T wordt minder exclusief

Eerder deze week bood OnePlus een bijzonder exclusieve zwarte OnePlus 3T aan in samenwerking met de Franse retailer Colette. Het toestel was beperkt tot een oplage van 250 exemplaren en werd alleen verkocht in een pop-up store in Parijs. Op 24 maart worden opnieuw 250 exemplaren van de OnePlus 3T Midnight Black gelost, deze keer via online winkel Hypebeast. Afgaande op de website van OnePlus volgt in de volgende fase ook een (bredere?) beschikbaarheid via zijn eigen webwinkel.

2. PS4 kampt met wifi-problemen na update

Na de grote update naar versie 4.50 werden sommige eigenaars getroffen door wifi-problemen op hun PlayStation 4. Dat blijkt uit een post op de PlayStation Forums die ondertussen al meer dan 250 reacties heeft vergaard. De enige oplossing is om de console via ethernet met het internet te verbinden. Sony erkent het probleem, maar heeft op dit moment nog geen oplossing beschikbaar.

3. Google Photos verbetert delen en back-ups op slechte verbindingen

Google Photos krijgt twee nieuwe features op Android en iOS die gebruik van de app moeten verbeteren bij een slechte internetverbinding. Foto’s zullen automatisch in een kleinere previewkwaliteit worden geback-upt op een trage verbinding, en dan vervangen door de versie in hoge kwaliteit wanneer een stabiele wifi-verbinding beschikbaar is. Hetzelfde geldt voor het delen van foto’s: je kan eerst foto’s en video’s in lage resolutie doorsturen, die dan automatisch worden geüpdatet naar een hogere resolutie wanneer een betere verbinding voorhanden is.

Ook Google Duo en Allo krijgen een update. Video-app Duo zal binnenkort ook audiogesprekken ondersteunen, terwijl chatapp Allo vanaf nu toelaat om bestanden in allerlei formaten met elkaar te delen.

4. Connectieproblemen Nintendo Switch-controllers opgelost

De Joy-Con-controllers van de Switch werden geplaagd door connectieproblemen, maar die zouden nu volgens Nintendo zijn opgelost. Volgens de spellengigant ging het om een fout in het productieproces, waar een kleine batch toestellen door werd getroffen. De fout werd rechtgezet, zodat de wifi-problemen niet meer mogen voorkomen op nieuwe apparaten. Nintendo biedt een gratis herstelling aan voor iedereen die werd getroffen door het probleem.

5. Facebook brengt live video naar de desktop

Facebook maakt het eindelijk mogelijk om livestreams op het sociale netwerk op te nemen vanaf een desktopcomputer of laptop. Dat kon al even voor eigenaars van een Facebook-pagina, maar wordt nu voor elke gebruiker beschikbaar gemaakt. Streamen kan vanaf de ingebouwde webcam of via externe camerahardware en aangepaste streamingsoftware. De aanpassing is met name interessant voor gamers, die hierdoor een nieuwe uitlaatklep en potentieel nieuw bereik krijgen naast het populaire streamingplatform Twitch.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business