Ook in deze Pulse: Google trekt stekker uit Google Talk, Tesla start bestellingen voor zonnepaneeldakpannen en er komen deze zomer 48 nieuwe emoji bij.


In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. iPhone 6 is geen Chinese kloon

Een rechtbank in Beijing heeft de Chinese ban op de iPhone 6 en 6 Plus ongedaan gemaakt. Het Beijing Intellectual Property Office had de verkoop van Apples smartphones verboden omdat die te hard zouden lijken op de 100C van het Chinese smartphonemerk 100+. De ban is evenwel nooit echt in werking getreden omdat Apple de beslissing meteen aanvocht, en werd nu volledig teniet gedaan.

2. Britse minister noemt encryptie in chats onacceptabel

Technologiebedrijven moeten meer samenwerken met politie en veiligheidsdiensten, en stoppen met het aanbieden van “geheime plaatsen voor terroristen om te communiceren” via geëncrypteerde chats. Althans dat vindt de Britse binnenlandminister Amber Rudd nadat aan het licht kwam dat de dader van de recente terroristische aanslag in Londen vlak voor zijn daad nog een geëncrypteerd bericht had gestuurd. Daarmee laait het encryptiedebat weer hoog op. Tegenstanders vinden dat het de algemene veiligheid schaadt, terwijl voorstanders ieders recht op privacy benadrukken.


3. Google trekt stekker uit Google Talk

Google Talk wordt definitief vervangen door Hangouts. Talk is de chatdienst die je terugvond in de zijbalk van Gmail. Google droeg Hangouts in 2013 reeds op als alternatief, maar gaf gebruikers nog de keuze om aan de oude dienst vast te houden. Tot nu dan. Vanaf 26 juni wordt iedereen verplicht overgezet op Hangouts, dat meer functies biedt.

4. Tesla start bestellingen voor zonnepaneeldakpannen

Tesla start vanaf april met het aannemen van bestellingen voor zijn zonnepaneeldakpannen. Dat liet Elon Musk zelf weten op Twitter. De dakpannen werden in oktober onthuld en worden rechtstreeks op het dak gelegd in plaats van klassieke pannen, zodat je geen zonnepanelen moet installeren. Dat oogt niet alleen mooier, maar zou volgens Tesla ook goedkoper zijn.

5. Er komen deze zomer 48 nieuwe emoji bij

Vanaf 30 juni zal je 48 nieuwe emoji op je smartphone aantreffen om te gebruiken. De nieuwe symbolen maken deel uit van de aankomende Unicode 10.0 release. Emojipedia heeft een mock-up gemaakt van de nieuwe beeldjes, om een idee te geven van hoe ze er ongeveer zullen gaan uitzien.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:


Gerelateerde artikelen

Huawei P10 review: veilige vooruitgang

De Huawei P10 bouwt verder op de succesvolle P9 van vorig jaar en blijft bijzonder trouw aan zijn voorganger. We gingen uitgebreid met het nieuwe vlaggenschip aan de slag.

Vier manieren waarop cybercriminelen je bitcoin proberen te stelen

Onervaren mensen die willen investeren in bitcoins vormen het ideale slachtoffer voor cybercriminelen. Voor deze vier oplichtingspraktijken moet je zeker opletten.

Qualcomms nieuwste chip is niet altijd sneller dan de oude

De Snapdragon 821 verslaat de splinternieuwe Snapdragon 835 in verschillende scenario’s. Dat komt waarschijnlijk omdat Qualcomm ARM-designs heeft gebruikt in de plaats van een eigen cpu.