Nieuws

Uber hervat tests met zelfrijdende auto’s na ongeval

Door een crash in Arizona riep Uber gisteren zijn tests met zelfrijdende auto’s tijdelijk een halt toe. Het is bovendien niet de eerste keer dat Uber in een negatief daglicht komt.

Uber hervat zijn tests met zelfrijdende auto’s. Enkele dagen geleden werden de wagens tijdelijk van de baan gehaald nadat er een betrokken raakte in een ongeval.

De zelfrijdende Volvo botste nadat het geen voorrang kreeg van een menselijke weggebruiker. Gelukkig raakte niemand gewond, maar toch besloot Uber om hun wagens tijdelijk in de garage te houden totdat er meer duidelijkheid was over de zaak. Nu blijkt dat Uber geen schuld treft en dat de auto waarschijnlijk ook met een menselijke bestuurder had gebotst. Daarom hebben ze beslist om de beslissing terug te draaien.

Knauw aan imago

Het is een tumultueuze periode voor het concern: eerder werden ze al geconfronteerd met beschuldigingen over seksuele intimidatie binnen het bedrijf. Ook werden ze beschuldigd van bedrijfsspionage bij de concurrent Waymo en stapte een topman op na amper zes maanden in dienst. Deze incidenten geven een flinke knauw aan het imago van het bedrijf, dus daarom dat het goed nieuws is dat het om een menselijke fout ging.

Uber wil zo snel mogelijk af van zijn chauffeurs: menselijke bestuuders kosten immers geld. Het is voor Uber dus ontzettend belangrijk om als een van de eersten zelfrijdende auto’s te ontwikkelen, zodat het nog beter kan concurreren met andere taxi’s en Waymo. Dat Alphabet-bedrijf gaat voorzichtiger te werk om te voorkomen dat het publiek een hekel krijgt aan de technologie. Zij hebben voorlopig nog maar enkele kleine ongevallen gehad die telkens een menselijke oorzaak hadden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business