Nieuws

Pulse: Chinese Tencent investeert in Tesla en Google lanceert Open Source Projects

Ook in deze Pulse: Excel ondersteunt voortaan real-time multi-author editing, foto Moto-smartphone met dubbele camera gelekt en Tinder krijgt webversie om te swipen op je computer.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Chinese Tencent investeert in Tesla

Tencent, het bedrijf achter de Chinese chatapp WeChat, is voortaan voor 5 procent mede-eigenaar van Tesla. Het bedrijf telde daarvoor zo’n 1,8 miljard dollar neer. De aankondiging komt enkele dagen nadat Tesla bekendmaakte dat het op zoek is naar nieuwe investeringen in aanloop naar de lancering van de Model 3. Tencent is nu de vijfde grootste aandeelhouder van Tesla. Volgens Bloomberg was meer dan 15 procent van de totale omzet van Tesla in het afgelopen jaar afkomstig uit China.

2. Google lanceert Open Source Projects

Google bouwt mee aan heel wat open source software en maakt al die initatieven nu makkelijk vindbaar met de lancering van Google Open Source Projects. Het platform biedt informatie over alle open source projecten waar de internetreus mee bezig is, en geeft daarnaast ook een inkijk in hoe Google omgaat met open source. “Net zoals het waardevol kan zijn om een andere programmeur zijn code te bekijken om te zien hoe hij een probleem heeft opgelost, hopen we dat anderen het waardevol vinden om te zien hoe wij open source benaderen en erover denken”, klinkt het in een blogpost.

3. Excel ondersteunt voortaan real-time multi-author editing

Excel op Windows krijgt ondersteuning voor real-time multi-author editing. Dat betekent concreet dat je met collega’s kan samenwerken aan eenzelfde spreadsheet en in real-time aanpassingen kan doorvoeren. De nieuwe functie is in eerste instantie alleen beschikbaar via het Office Insider bètaprogramma en vereist dat het document in kwestie in Microsofts cloud bewaard staat via OneDrive of SharePoint.

4. Foto Moto-smartphone met dubbele camera gelekt

Het lijkt erop dat Lenovo werkt aan een nieuwe Moto-smartphone met een dubbele camera. Dat doet alvast een foto uitschijnen die werd gelekt op Google+. De gelekte foto’s tonen een toestel dat naar verluidt de nieuwe Moto X 2017 zou zijn. Volgens de bootloader die in één van de gelekte foto’s te zien is, gaat het om een toestel met 3 GB RAM, 32 GB opslag en een Snapdragon 625 aan boord. Dat zijn specificaties die niet zo ver af liggen van de Moto G5 Plus, wat de bewering dat dit een nieuwe Moto X zou zijn twijfelachtig maakt. Voorlopig is het dus nog te vroeg om harde conclusies te trekken.

5. Tinder krijgt webversie om te swipen op je computer

Datingapp Tinder is niet langer alleen op je smartphone beschikbaar. Het bedrijf lanceert een webversie die in de eerste plaats gericht is op gebruikers in opkomende markten die geplaagd worden door beperkte opslag op hun telefoon. Daarnaast maakt de webversie het ook mogelijk om de Tinder via je computer te gebruiken. De onlineversie wordt in eerste instantie getest in Argentinië, Brazilië, Colombië, Indonesië, Italië, Mexico, de Fillipijnen en Zweden. Een datum voor een wereldwijde lancering is nog niet bekend.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business