Nieuws

Blue Origin lost eerste beelden van ruimtecapsule voor toeristen

Blue Origin wil vanaf volgend jaar toeristen naar het randje van de ruimte brengen. Het bedrijf toont voor het eerst beelden van de capsule waarin ruimtetoeristen zullen vertoeven.

Blue Origin heeft voor het eerst beelden getoond van de binnenkant van de New Shepard. De raket die werd vernoemd naar Alan Shepard, de eerste Amerikaan in de ruimte, is een herbruikbaar ruimtetuig dat gebruikt zal worden om toeristen naar de rand van de ruimte te brengen, zo’n honderd kilometer boven de aarde. De ruimtetoeristen zullen enkele minuten gewichtloos kunnen rondzweven in de capsule en de aarde kunnen bewonderen, waarna ze weer veilig naar onze planeet worden gebracht.

New Shepard is al vijf keer succesvol de ruimte ingestuurd en weer geland. Jeff Bezos, de CEO van Blue Origin, denkt daarom al aan betaalde ruimtereizen in de nabije toekomst. Indien alles verder gaat zoals gepland, zullen er vanaf volgend jaar voor het eerst toeristen de ruimte kunnen betreden. Hoeveel deze trip zal kosten, is jammer genoeg nog niet bekend. Wel staat vast dat het merendeel van de aardse populatie zich geen ruimtereis van Blue Origin zal kunnen veroorloven.

Koprollen in de ruimte

De capsule van de New Shepard is 15 kubieke meter groot, waardoor je volgens Blue Origin in staat zou moeten zijn om koprollen te maken in het midden van de ruimte. De raket biedt plaats voor zes passagiers, die elk hun eigen raam krijgen om door te kijken. Het zou immers jammer zijn dat je de gewaagde reis naar de ruimte maakt en dan niet de kans krijgt om van het uitzicht te genieten.

“Elke zitplaats bevindt zich aan een raam. Deze ramen zijn de grootste die ooit in de ruimte zijn geweest,” schrijft Bezos in een e-mail. Op de website van Blue Origin wordt uitgelegd dat de ramen zijn gemaakt van een onbreekbaar materiaal dat 92 procent van zichtbaar licht doorlaat. Hierdoor zijn de ramen bijna zo goed als glas en krijg je een kristalhelder beeld van het uitzicht in de ruimte.

Ligplaatsen

In de beelden zijn zitplaatsen te zien die langs de muren van de capsule zijn geplaatst, met een raam naast ieder zitje. Iedere ruimtetoerist zal achteroverliggend in een zetel de ruimte kunnen betreden. Eenmaal de raket in de ruimte is, zal je gewichtloos worden en kan je je zitplaats verlaten. Op de foto’s kan je gelukkige ruimtetoeristen zien die aan het raam gekluisterd zijn om een blik op de aarde en de ruimte te kunnen leggen.

Een mockup van de capsule zal door journalisten bezocht kunnen worden tijdens het Space Symposium in Colorado Spings. Dit event vindt plaats van 3 tot 6 april. Blue Origin zal dit jaar bemande testvluchten met zijn raket maken, waarna in 2018 de eerste reizen zullen plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business