Nieuws

Wileyfox neemt team achter Cyanogen OS over

De Britse smartphonefabrikant Wileyfox, die de software van Cyanogen OS gebruikt op zijn toestellen, neemt de ontwikkelaars op in zijn bedrijf.

Eind 2016 kwam het nieuws dat Cyanogen Inc. ging stoppen met zijn opensource Android-versie CyanogenMod. De custom rom voor Android was sinds zijn geboorte in 2009 erg populair bij gebruikers die iets meer wilden doen met hun smartphone. Ook de toestellen van Wileyfox, een Britse smartphonefabrikant die zijn producten exclusief online verkoopt, draaien op een commerciële versie van deze custom rom, Cyanogen OS, en dus maakten vele eigenaars van zo’n gsm zich zorgen over de toekomst van Wileyfox. Nu is daar meer duidelijkheid over.

Inzetten op software

Nu blijkt immers dat de Cyanogen-medewerkers overgenomen worden door de gsm-ontwikkelaar. Een deel van het team achter CyanogenMod zou namelijk al werkzaam zijn bij het Britse Wileyfox. Wel is nog niet bekend wat er precies gaat gebeuren met de Cyanogen-software, maar het is duidelijk dat dit zal resulteren in een nieuwe eigen versie van het besturingssysteem voor Wileyfox. Met de overname van het Cyanogen-team hebben ze immers een heleboel extra ervaring in hun team.

De Britse smartphonefabrikant kwam eerder al met het nieuws dat het software en beveiligingsupdates zou blijven doorvoeren, waaronder Android 7.1 Nougat. Ook gaan ze een in de nabije toekomst een Android 7.1.1-update voorzien waarbij alle WileyFeatures uit Cyanogen OS zouden blijven bestaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business