Nieuws

Pulse: Roamingkosten officieel afgeschaft en DJI werkt aan zijn kleinste drone ooit

Ook in deze Pulse: Eén op vijf is live op Facebook, Apple doet toegift zonder Touch Bar en Adidas brengt 3D-geprinte schoen in massaproductie.
In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Roamingkosten officieel afgeschaft

Het was al even bekend dat de roamingkosten in Europadit jaar zouden worden afgeschaft, maar de nieuwe wet werd nu ook officieel gestemd. Vanaf 15 juni kan je in alle EU-lidstaten bellen, sms'en en surfen aan de tarieven die je in je thuisland betaalt. Er wordt wel een fair use policy gehanteerd om misbruik te voorkomen.https://twitter.com/EU_Commission/status/849931760192421888

2. Eén op vijf is live op Facebook

Livestreaming lijkt Facebook veel op te leveren. Het bedrijf van Mark Zuckerberg nam destijds een grote gok met zijn inzet op live video’s. Op de oppervlakte gebeurde er misschien niet veel, maar onder de motorkap werd veel tijd en geld gespendeerd aan de vernieuwde focus – per jaar zo’n 50 miljoen dollar. Vele media bestempelden de zet dan ook als een groot risico. Vandaag zal Zuck zijn twijfelaars in de ogen kunnen kijken met het bericht dat maar liefst 20 procent van alle video’s op Facebook live zijn. Bovendien verviervoudigde het aantal kijkers van deze streams over het afgelopen jaar alleen al.

3. DJI werkt aan zijn kleinste drone ooit

DJI werkt aan zijn kleinste drone ooit. Dat blijkt uit gelekte foto's op een Chinees DJI-forum die ondertussen weer offline zijn gehaald. De Spark, zoals het vliegend gadget wellicht gaat heten, lijkt qua design op een kleinere versie van de opvouwbare Mavic Pro. Het is evenwel nog niet duidelijk of de DJI Spark ook opvouwbaar zal zijn. De foto's doen vermoeden dat de Spark ofwel een compacte selfiedrone zal zijn, of eerder bedoeld voor droneraces.

4. Apple doet toegift zonder Touch Bar

Apple werkt aan een high-end Macbook Pro zonder Touch Bar. Dat meldt althans OS News. De iPhone-fabrikant zou daarmee gehoor geven aan vele klachten van professionele gebruikers die wel een high-end toestel willen, maar de Touch Bar een overbodige kost vinden. Momenteel vind je namelijk alleen een Pro-model zonder Touch Bar in de kleinste en goedkoopste 13 inchversie. In een vloeiende beweging zou Apple daarnaast de prijzen van zijn huidige laptops lichtjes laten dalen, al ligt dat niet vast, noch weten we met hoeveel.

5. Adidas brengt 3D-geprinte schoen in massaproductie

Tegen eind 2018 wil Adidas 100.000 sneakers verkopen die het 3D-geprint heeft. De schoenenproducent werkt al langer aan voetkledij die het kan 3D-printen, maar de schoen waar het nu aan werkt, zal de eerste zijn die massaal geproduceerd kan worden. De ‘Futurecraft 4D’, zoals hij gaat heten, wordt gemaakt met een proces dat ‘Digital Light Synthesis’ heet, waarbij een vloeistof wordt bestookt met lichtgolven. Deze maand nog zullen er al 300 exemplaren worden gemaakt voor vrienden en familie van het bedrijf.

Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business