Nieuws

Nvidia brengt Mac-drivers uit voor nieuwste grafische kaarten

Nvidia heeft bètaversies uitgerold van drivers die de recentste grafische kaarten van de fabrikant op macOS ondersteunen. Rest de vraag hoeveel mensen er effectief gebruik van zullen kunnen maken.

Nvidia kondigde het enkele dagen geleden al aan tijdens de officiële lancering van de GeForce GTX 1080 Ti, en het lost die belofte snel in: het stelt drivers voor Mac ter beschikking voor zijn nieuwste gpu’s. Het gaat om betaversies van de macOS drivers die normaal alle Nvidia-kaarten uit de 10-reeks ondersteunen, ongeacht of het een bescheiden GTX 1050 of gedopeerde Titan Xp gaat.

De uitrol is een langverwachte update voor gebruikers van Apple-computers, die eindelijk terug kunnen aansluiten bij de beste graphics die Nvidia te bieden heeft. Al is het maar de vraag of op korte termijn veel mensen de vruchten van de drivers zullen kunnen plukken. Apple’s huidige Mac line-up kan zelf een broodnodige update gebruiken.

[related_article id=”213751″]

Upgraden naar een Nvidia 10-reeks gpu heeft alleen maar zin voor gamers (niet meteen het grootste Mac-publiek) of als je krachtige grafische programma’s op de computer wil draaien. De recentste Mac waar het nog enigzins mogelijk en logisch is om een dergelijke hardware-upgrade uit te voeren is de Mac Pro, en die stamt uit 2013. Apple kondigde onlangs aan dat het een nieuwe professionele desktop zou uitbrengen, maar die zal pas volgend jaar verschijnen. Andere mogelijke opties zijn een externe oplossing of met een Hackintosh werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business