Nieuws

Pulse: Nieuw lek HTC One X10 belooft sterke batterij en Google Earth gaat radicaal vernieuwen

Ook in deze Pulse: Nieuwe persconferentie suggereert nieuwe hardware van Microsoft, Minecraft komt naar Switch en die laatste krijgt ook gele Joy-Cons en een battery pack.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Google Earth gaat vernieuwen

Verschillende Amerikaanse techwebsites hebben een uitnodiging ontvangen om de nieuwe Google Earth te beleven. De teaser belooft een volledig nieuwe ervaring, net op tijd voor Earth Day.  Het evenement gaat door op 18 april. Mogelijk gaat Google Daydream-ondersteuning toevoegen aan Earth, maar de aankondiging kan ook iets helemaal anders zijn. Afwachten dus.

2. Nieuwe hardware van Microsoft

Microsoft heeft een speciale uitnodiging uitgestuurd naar journalisten wereldwijd. The Verge heeft uit goede bron vernomen dat het sowieso een hardware-event wordt, maar dat de Surface Pro of Surface Phone niet te zien zullen zijn. Een andere mogelijkheid is de verdere uitdieping van Xbox Project Scorpio, of misschien een Surface 3 met de nieuwe ARM-compatibiliteit van Windows 10. Het evenement gaat door op 2 mei.

3. Minecraft komt naar Nintendo Switch

Lang hebben we er niet op moeten wachten: Minecraft komt naar de Nintendo Switch op 11 mei. Om die lancering te vieren, voegen de ontwikkelaars een Super Mario Mash-Up pack toe. Een prijs is voorlopig nog niet bekend.

4. Nintendo Switch krijgt gele Joy-Cons en Battery Pack

Met de lancering van Arms deze zomer wil Nintendo ervoor zorgen dat je Joy-Cons zeker niet zonder batterij vallen. De Battery Pack klik je achteraan je Joy-Con voor extra autonomie en het geeft de controller ook een betere ergonomie. Daarnaast stelt het ook een neon-gele variant van de Joy-Cons voor. De Battery Pack gaat omgerekend 30 euro kosten. De Joy-Cons kosten 79 euro, net als de andere beschikbare kleuren.

5.Nieuwe HTC One X10 focust op autonomie

Lekspecialist Evan Blass heeft een foto getoond van de nieuwe HTC One X10 die binnenkort wordt aangekondigd. HTC legt de focus duidelijk op de batterij, wat een slimme keuze is nu de chips krachtig genoeg zijn en het productieproces verder verkleint. Of HTC dit als een nieuw vlaggenschip gaat positioneren is niet duidelijk. Wordt vervolgd…

https://twitter.com/evleaks/status/852144181514563584


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business