Nieuws

Geniet rechtstreeks in Chrome van virtual reality

Met een mysterieuze aankondiging heeft Google laten weten dat het er iets groot op til staat voor Google Earth.

Google wil op 18 april een “nieuwe” Google Earth aan de wereld voorstellen. Dat heeft de technologiegigant te kennen gegeven via een uitnodiging die het naar de pers verstuurde. Wat er juist nieuw zal zijn aan de dienst die je door middel van foto’s en satellietbeelden een groot deel van de aarde digitaal laat doorkruisen, verklapt Google nog niet. Het enige wat het bedrijf loslaat is dat het “een eerste blik op een splinternieuwe ervaring zal zijn, juist op tijd voor de Dag van de Aarde“.

WebVR voor Chrome

Er is een grote kans dat de vernieuwing die Google achter de hand houdt op één of andere manier te maken zal hebben met virtual reality. Eind 2016 bracht het bedrijf een app-versie uit van de dienst voor de HTC Vive, en het is nog altijd ijverig bezig om zijn verschillende VR-software en hardware beter beschikbaar te maken voor zo veel mogelijk gebruikers.

Het kondigde vandaag bijvoorbeeld ook aan dat het WebVR voor Chrome op Google Cardboard ondersteunt. WebVR voor Chrome zorgt ervoor dat VR-ervaringen gewoon in de browser kunnen afgespeeld worden. Tot voor kort kon je daar enkel van profiteren met behulp van een Daydream-headset, maar nu is dat dus opengetrokken naar de budgetvriendelijkere Google Cardboard. De plugin blijft wel beperkt tot Androidtoestellen.

Museumbezoek

Wat voor VR-uitbreiding zou Google voor Google Earth in petto kunnen hebben? De meeste experts gokken erop dat Google zijn VR-app ook voor de Daydream-bril beschikbaar zal maken, en misschien voegt het daar nog wel andere virtual reality-platformen aan toe. Dat een VR-tour wel eens de kern van Googles aankondiging zou kunnen uitmaken, is ook af te leiden aan de locatie. De onthulling vindt plaats in het Whitney Museum of Art in New York.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business