Nieuws

Pulse: Gratis StarCraft en slechte Samsung Galaxy S8-schermen

Verder in deze Pulse: gratis Office-alternatief van Apple en Google Earth in VR.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Gratis ruimtegevecht

De ruimte-oorlog is gratis vandaag. Eind maart liet spelontwikkelaar Blizzard weten dat het zijn hitgame StarCraft ging herwerken in een ‘Remastered’-editie. Die zou 4K-beelden en online functies ondersteunen. In datzelfde nieuwsbericht liet het eveneens verstaan dat oude fans de kans zouden krijgen om het originele spel opnieuw te kunnen spelen, gratis. Die dag lijkt nu gekomen: de pc-versie vind je hier, terwijl Mac-gamers hier terecht kunnen.

Google Earth in VR

Google Earth krijgt de laatste tijd een opfrisbeurt. De zoekgigant gaat uiteraard mee met zijn tijd, waardoor het ook wat aandacht geeft aan alternatieve realiteiten. Je kon de digitale wereld reeds interactief bezoeken met behulp van een HTV Vive, en daar komt nu ook de Oculus Rift bij. Met behulp van de controllers vlieg je makkelijk over vele prachtige landschappen, steden en kastelen.

Rode schijn

De langverwachte Samsung Galaxy S8-toestellen worden mondjesmaat op de wereld losgelaten. Het model moet de reputatie van de smartphonefabrikant in ere herstellen na een fiasco dat we niet bij naam zullen noemen. Volgens enkele vroege vogels die nu al een S8 hebben aangekocht, lijkt dat plan echter niet helemaal te verlopen zoals zou moeten. Ze maken namelijk gewag van een irritante rode schijn op hun scherm. Volgens ExtremeTech zou dat wel eens het gevolg kunnen zijn van de nieuwe ‘deep red’-OLED-technologie die Samsung gebruikt om kleuren net accurater te maken. Samsung heeft reeds ontkend dat er iets mis is met de schermen.

Gratis Office-alternatief

Pages, Numbers, Keynote. Het zijn de Apple-alternatieven voor respectievelijk Microsoft Office Word, Excel en Powerpoint. Samen met andere Apple-software als GarageBand en iMovie zijn ze (opnieuw) gratis te downloaden. In een niet al te ver verleden bood Apple die programma’s al eens gratis aan, om ze nadien betalend te maken. De iPhone-gigant lijkt zich nu opnieuw bedacht te hebben. Doe er je voordeel mee. (Maar voor een echt goede Office-vervanger is LibreOffice misschien de betere keuze?)


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business