Nieuws

Mastercard lanceert nog dit jaar biometrische kaarten

Mastercard voegt extra beveiliging toe aan zijn kaarten in de vorm van een vingerafdrukscanner. Enkel wanneer je de eigenaar van een kaart bent, kan je er betalingen mee uitvoeren.

Mastercard voorziet zijn kredietkaarten van een extra beveiliging door er een vingerafdrukscanner aan toe te voegen. Het bedrijf testte de nieuwe functionaliteit al in Zuid-Afrika uit en start de komende maanden met bijkomende tests in onder andere Europa. Mastercard hoopt zijn biometrische kaarten nog dit jaar algemeen uit te rollen.

“Consumenten ervaren steeds vaker het gemak en de bescherming van biometrie,” vertelt Ajay Bhalla van Mastercard. “Of je nu je smartphone ontgrendeld of online winkelt, je vingerafdruk helpt om extra gemak en bescherming te brengen. Het is niet iets dat afgenomen en gedupliceerd kan worden en zal onze kaarthouders helpen om hun leven te leiden terwijl ze weten dat hun betalingen beschermd zijn.”

Digitaal sjabloon

Wanneer je je registreert voor een biometrische kaart, zal je vingerafdruk worden genomen. Mastercard converteert deze biometrische gegevens in een geëncrypteerd, digitaal sjabloon, dat wordt bewaard op je kaart. Hierna werkt de biometrische kaart als eender welke kaart. Je steekt je kaart in een terminal zoals gewoonlijk en houdt je vinger op een ingebedde sensor. Indien je vingerafdruk overeenkomt met het sjabloon, wordt de betaling uitgevoerd.

[related_article id=”212848″]

Op deze manier verzekert Mastercard zich ervan dat jij wel degelijk de eigenaar van de kaart bent. Bovendien kunnen winkels hun verkoopervaring verbeteren zonder aanpassingen uit te voeren. De kaart werkt met alle bestaande terminals, waardoor winkels geen nieuwe hardware hoeven aan te schaffen of software-upgrades uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business