Nieuws

AOC en Porsche smeden samen een flinterdunne designmonitor

Schermfabrikant AOC lanceert samen met Porsche een flinterdun designscherm. Op het dunste punt meet het display amper 5,2 millimeter.

AOC en Porsche lanceren samen een opvallende designmonitor tijdens een persevent in Leipzig. Het flinterdunne profiel van de nieuwe monitor is uniek op de markt en kenmerkt het Porsche designelement. Alle aansluitingen lopen door één kabel naar de monitor om het ontwerp mogelijk te maken.

AOC en Studio F.A. Porsche hebben elkaar gevonden om de premium monitor te fabriceren. Het resultaat bestaat in twee formaten: een 24 inchmodel (PDS241) en een grotere 27 inchmonitor (PDS271). Het AH-IPS-paneel heeft drie flinterdunne schermranden en een strakke lijn onderaan. De eenvoudige, strakke voet kenmerkt het Porsche-element.

Tweedimensionaal

Het meest opvallende is zonder twijfel het flinterdunne design. Om dat mogelijk te maken, vertrekt er maar één kabel van de monitor (achteraan de voet). Kort daarna krijg je een ‘splitter’ waar de stroomkabel vertrekt en ruimte is voor één HDMI-aansluiting. Hoe dun is deze monitor? Op zijn dunste punt meet hij amper 5,2 millimeter.

Wie meer aansluitingen verwacht, komt hier niet aan zijn trekken. AOC heeft zelfs zijn eigen stokpaardje, MHL-compatibiliteit, overboord gegooid. De HDMI-kabel wordt mee in de doos geleverd. De designvoet is niet flexibel; je kan de monitor enkel 5 graden kantelen.

Zowel het 24 als 27 inchmodel hebben een Full HD-resolutie en genieten van Wide Colour Gamut. De monitor dekt 100% sRGB en 90% NTSC kleurdekking. De monitor is vanaf juni beschikbaar in België en Nederland

De adviesprijs voor het 24 inchmodel bedraagt 219 euro. Wie het groter ziet, moet 299 euro neerleggen voor de 27 inchvariant. Het mag duidelijk zijn dat flexibiliteit niet het speerpunt van dit nieuwe toestel is, design wel. Porsche is wat dat betreft niet aan zijn proefstuk toe. Zo zet hardeschijffabrikant Lacie al jaren design-HDD’s in de markt met  Porsche, en lanceerde Huawei eind vorig jaar een exclusieve versie van de Mate 9 met het label.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business