Nieuws

Pulse: Waymo biedt gratis ritten in autonome wagens en Uber wil vliegende taxi’s

Ook in deze Pulse: Twitter plant live video de klok rond en ook Google mede-oprichter Sergey Brin werkt aan een vliegende auto.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Waymo nodigt mensen uit om gratis te rijden

Waymo, een spin-off van Googles zelfrijdende divisie, nodigt voortaan mensen uit om hun zelfrijdende auto te testen. In de Verenigde Staten, meer specifiek Phoenix, kan je een Waymo auto oproepen die je naar een bestemming naar keuze voert. Het programma startte eigenlijk al twee maanden geleden, maar bleef onder de radar. Er zit altijd een chauffeur achter het stuur mocht er een interventie nodig zijn, maar in essentie blijft hij altijd van het stuur af.

2. Twitter wil 24/24 live video

In een gesprek met BuzzFeed News meldde Twitter COO en CFO Anthony Noto dat het bedrijf live video de klok rond wil aanbieden. Hij laat nog niet in zijn kaarten kijken wanneer de dienst exact van start gaat. Naast 24/24 video zit er volgens Noto nog heel veel in de pijplijn voor het sociale mediaplatform.

3. Uber wil vliegende taxi’s

Uber heeft op zijn Elevate persconferentie in Dallas, Texas zijn plannen bekend gemaakt om vliegende taxi’s aan te bieden, meldt The Verge. Dallas-Fort Worth (US) en Dubai zijn de eerste steden waar de nieuwe dienst zal worden uitgerold. Dankzij slimme “vertiports” kunnen deze taxi’s handig opstijgen en landen. Het valt af te wachten of we dit concept ooit in het echt zullen zien. Uber heeft 2017 nog niet heel goed verteerd en 2016 was een financieel rampjaar met een verlies van miljarden dollars.

4. Google mede-oprichter Sergey Brin wil ook vliegen

Nadat we gisteren wisten te zeggen dat Google oprichter Larry Page aan een vliegende auto werkt, is ook mede-oprichter Sergey Brin bezig met een gelijkaardig concept. Volgens Bloomberg werkt Brin aan een soort van zeppelin. Of dit nu een project is voor miljardairs, of effectief een prototype om zaken te doen, is niet duidelijk.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze topverhalen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business